Στη μεγάλη γιορτή της μουριάς, στο Σουφλί του Νομού Έβρου βρέθηκε την Παρασκευή (14/7/2023) ο Ε’ Αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σ. Κοτσαμπάς, προκειμένου να στηρίξει με την παρουσία του την όμορφη αυτή δράση, που, υπό τη μορφή φεστιβάλ, παίρνει για πρώτη φορά σάρκα και οστά.

Το 1ο Φεστιβάλ Μουριάς πραγματοποιήθηκε το διήμερο Παρασκευή 14 και Σάββατο 15 Ιουλίου 2023 στο Σουφλί, ως μια πρωτοβουλία της Ένωσης Επαγγελματιών Εμπόρων και Βιοτεχνών Σουφλίου και Περιφέρειας και με στόχο την γνωριμία, την εκπαίδευση και μάθηση για το δέντρο της μουριάς και των πολλαπλών εφαρμογών και χρήσεων του δέντρου εκτός από το τάισμα των μεταξοσκωλήκων.

Στο χαιρετισμό του ο Σωτήριος Κοτσαμπάς συνεχάρη  την Ένωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Σουφλίου και Περιφέρειας για την εξαιρετική πρωτοβουλία οργάνωσης του Φεστιβάλ, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση πως ο νέος αυτός θεσμός θα αποτελέσει σταθερό οδηγό ανάδειξης, αναβάθμισης και στήριξης των σχετικών παραγωγικών δραστηριοτήτων και των τοπικών προϊόντων σε έναν κρίσιμο τομέα, που αφορά στην καλλιέργεια της μουριάς, στην παραγωγή του μεταξιού αλλά και σε όλες τις συναφείς δράσεις, συμβάλλοντας παράλληλα δραστικά στην ενίσχυση της διασύνδεσης όλων των άμεσα εμπλεκόμενων παραγωγικών και θεσµικών φορέων, αλλά και στην ανάδειξη σημαντικών εκδηλώσεων και ενεργειών στο πεδίο των τοπικών προϊόντων, της διατροφής και γαστρονομίας, του πολιτισμού και των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Τέλος τόνισε πως H ΓΣΕΒΕΕ και οι φορείς της (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ) θα σταθούν με συνέπεια δίπλα στα επόμενα βήματα του Φεστιβάλ Μουριάς στο Σουφλί, με σκοπό την περαιτέρω ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και του ιδιαίτερου παραγωγικού και πολιτισμικού πλούτου της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ έγιναν γνωστές μέσω παρουσιάσεων οι πολλαπλές εφαρμογές με τα φρούτα της μουριάς (όπως μαρμελάδες, λικέρ, παγωτό, κέικ κ. α), πραγματοποιήθηκε έκθεση παραδοσιακών προϊόντων με τοπικούς παραγωγούς στην πλατεία του Σουφλίου, ενώ έλαβε χώρα ένας πλήθος δράσεων σχετικών με την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριοποίησης των νέων, στις οποίες συμμετείχαν σχολικές μονάδες, το Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, καθώς και το ΔΙΕΚ Σηροτροφίας.

     

 

 

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *