Με ερώτηση που απέστειλε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων και προς τον υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Σερρών της “Ελληνικής Λύσης” Κώστας Μπούμπας θέτει το ζήτημα της βιωσιμότητας των κομμωτηρίων εν μέσω πανδημίας, μεταφέροντας παράλληλα τα αιτήματα των εκπροσώπων του κλάδου.

Διαβάστε την επιστολή:

 

Σέρρες,  18/02/2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Του Κωνσταντίνου Μπούμπα, βουλευτού Νομού Σερρών 

 

Προς:  Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων

 Υπουργό Οικονομικών

 

ΘΕΜΑ:   «Κινδυνεύει η βιωσιμότητα των κομμωτηρίων»

Κύριοι , κύριοι Υπουργοί , 

 Όπως έχουμε πληροφορηθεί από σωματείο επαγγελματιών ιδιοκτητών κομμωτηρίων οι τελευταίοι αντιμετωπίζουν δεκάδες προβλήματα, που σχετίζονται με την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους. Συγκεκριμένα, πάνω από το 80% των κομμωτηρίων δεν έχουν λάβει τις επιστρεπτέες προκαταβολές με αποτέλεσμα να έχουν σοβαρό ζήτημα επιβίωσης. Για αυτό τον λόγο, οι παραπάνω θεωρούν ότι πρέπει να ικανοποιηθούν τα παρακάτω αιτήματα, προκειμένου να επιβιώσει ο κλάδος τους:

1) Άρση των περιοριστικών κριτηρίων ώστε να ενταχθούν οι επαγγελματίες του κλάδου στις επόμενες επιστρεπτέες προκαταβολές. 

2) Να δοθεί επίδομα ειδικού σκοπού μη επιστρεπτέο για την κάλυψη παγίων λογαριασμών (Θέρμανση, ηλεκτρική ενέργεια), καθώς και επιδότηση δανείου (αγοράς πρώτης κατοικίας, αυτοκινήτου, καταστήματος) χωρίς αυστηρά κριτήρια. Σε διαφορετική περίπτωση, κρίνεται αναγκαίο το «πάγωμα» των υφισταμένων δανείων των εν λόγω. 

3) Μείωση ενοικίου της κύριας κατοικίας των ίδιων των επαγγελματιών κομμωτών και της φοιτητικής στέγης. 

4) Άμεση χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε όσους εκ των άνω επαγγελματιών έκλεισαν την επιχείρηση τους 5) Μείωση ΦΠΑ στο χαμηλό συντελεστή, μείωση της φορολογίας εισοδήματος του κλάδου για το έτος 2020, με ταυτόχρονη κατάργηση του Τέλους Επιτηδεύματος.

5) Λήψη μέτρων για τον αθέμιτο ανταγωνισμό και την παράνομη εργασία στο σπίτι πελατών.

 

      Με δεδομένα όλα τα παραπάνω

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :

Προτίθεσθε να μεριμνήσετε για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων των επαγγελματιών κομμωτών, υλοποιώντας τα παραπάνω αιτήματα των εκπροσώπων του κλάδου τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Κωνσταντίνος Μπούμπας

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *