Σε δημόσια διαβούλευση θα τεθεί σήμερα στη βουλή το νομοσχέδιο που αφορά στη λειτουργία των λαϊκών αγορών, όπως ενημέρωσε ο Γεν. Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Πολίτη Παναγιώτης Σταμπουλίδης και μάλιστα η μορφή του δεν θα έχει καμία σχέση με ό,τι μέχρι σήμερα φοβούνται οι εκπρόσωποι του κλάδου παραγωγών και μικροπωλητών των λαϊκών αγορών.

Η διαβεβαίωση ήρθε και δια στόματος Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα από τον σημερινό (8/4/2021) διαδικτυακό διάλογο που είχε στην τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργο Καββαθά, τον Πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρη Κοτσαμπά και τον Χρήστο Αργυρίου, Γεν.Γραμματέα του Σωματείου  Μικροπωλητών Ν. Σερρών.

Στη σύσκεψη, που συμμετείχε και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή και ο Γεν. Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ Αθανάσιος Νικολόπουλος, οι εκπρόσωποι του κλάδου των μικροπωλητών λαϊκών αγορών είχαν την ευκαιρία να θέσουν στον Υπουργό σημαντικά ερωτήματα και απορίες σε σχέση με τη διαμόρφωση του επικείμενου νομοσχέδιου και να λάβουν διαβεβαιώσεις όσον αφορά στη βιωσιμότητα του επαγγέλματός τους.

Τόσο η ΓΣΕΒΕΕ όσο και η ΟΕΒΕΣΣ αναμένουν την ολοκλήρωση της διαβούλευσης, προκειμένου να καταθέσουν τις προτάσεις τους επί του ολοκληρωμένου πλέον νομοσχεδίου, ενώ καταθέτουν τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για τον εποικοδομητικό διάλογο και την άμεση ανταπόκρισή του στον προγραμματισμό της τηλεδιάσκεψης.

 

Κ.Ν.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *