Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια της ΟΕΒΕΣΣ να απευθύνει ένα ευρύ κάλεσμα στους μαθητές Λυκείου από όλο τον Νομό και να τους εισάγει στον κόσμο των τεχνικών επαγγελμάτων, προσφέροντας μία εναλλακτική επιλογή για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Πρόκειται για την οργάνωση και πραγματοποίηση της ενημερωτικής εκδήλωσης, που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας (22/4/2024), στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, σε συνεργασία με τη Β’ Βάθμια εκπαίδευση Ν. Σερρών, τις σχολές μαθητείας της Δ.ΥΠ.Α. Σερρών και υπό την αιγίδα του Δ. Σερρών και φυσικά της ΓΣΕΒΕΕ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μαθητές που συμμετείχαν είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για όλες τις προοπτικές που ενέχει η ενασχόλησή τους με ένα τεχνικό επάγγελμα, για τις πολλαπλές επιλογές ευελιξίας που προσφέρει ο επαγγελματικός κλάδος, για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να επιμορφωθούν – εκπαιδευτούν και το κυριότερο, για το πως μπορούν να κάνουν τη σωστότερη επιλογή για το μέλλον τους.

Στόχος της εκδήλωσης δεν ήταν να αποτραπούν οι μαθητές από τη συνέχιση των σπουδών τους, από την 3βάθμια εκπαίδευση ή ένα γενικά ακαδημαϊκό μέλλον. Αντιθέτως, ζητούμενο αποτέλεσε  η ανάδειξη όλων εκείνων των σημείων, που καθιστούν σήμερα τα τεχνικά επαγγέλματα απολύτως συνυφασμένα με την δια βίου επιμόρφωση και εκπαίδευση και η κατάρριψη των στερεοτύπων, που θέλουν την ενασχόληση με ένα τεχνικό επάγγελμα ως επιλογή υποδεέστερης ποιότητας ,δείχνονταν παράλληλα και έναν άλλο, εναλλακτικό δρόμο γεμάτο επιλογές για μια επικερδή καριέρα στον κλάδο των τεχνικών επαγγελμάτων.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κος  Ευστάθιος Κουρτίδης, Επιστημονικό Στέλεχος Ινστιτούτου ΓΣΕΒΕΕ (ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ), ο οποίος μίλησε στους μαθητές για «Το σήμερα και ταύριο των τεχνικών επαγγελμάτων. «Ξεπερασμένες» δουλειές ή ευκαιρίες επένδυση, η κα Ηλιάνα Λεοντάρη, Msc Συμβουλευτική Ψυχολόγος, Ma Σύμβουλος Επαγγελματικής Ανάπτυξης & Σταδιοδρομίας η οποία ανέλαβε το κομμάτι του Σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού, δίνοντας στα παιδιά κατευθυντήριες γραμμές για το πώς να  επιλέξουν σωστά το επάγγελμά τους και ο κος Δημήτρης Γούσης , Δ/ντης ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας Δ.ΥΠ.Α., ο οποίος παρείχε τις σχετικές πληροφορίες για τα ακριβή βήματα διασύνδεσης από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η Δήμαρχος Σερρών, Βαρβάρα Μητλιάγκα, η οποία μίλησε με τα θερμότερα λόγια για την πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΣΣ, ο αναπληρωτής Δ/ντής Β΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Σερρών, κος Μιχάλης Κυπαρίσσης και ο Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, κος Δημήτρης Βαργιάμης, ο οποίος εκπροσώπησε το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο, εν απουσία του Προέδρου, κου Γιώργου Καββαθά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *