Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του Υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση επαναλειτουργούν:

Από το Σάββατο 6 Ιουνίου:
• Εστίαση σε εσωτερικούς χώρους
• Υπηρεσίες εστιατορίου μέσα σε ξενοδοχείο ύπνου (56.10.11.02)
• Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο (56.10.19.04)
• Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών από κυλικείο γηπέδου (56.10.19.05)
• Υπηρεσίες παροχής γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις, όχι από κινητές καντίνες (56.10.19.09)
• Υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο (56.30.10.03)

Από τη Δευτέρα 8 Ιουνίου:
• Υπηρεσίες μπαρ, που παρέχονται από χορευτικό κέντρο (56.30.10.01)
• Υπηρεσίες που παρέχονται από άλλα καταστήματα πώλησης ποτών με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (56.30.10.02)
• Υπηρεσίες που παρέχονται από καφενείο, με τεχνικά ή μηχανικά παιχνίδια (56.30.10.05)
• Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης – καμπαρέ ή ναιτ κλαμπ (56.30.10.09)
• Υπηρεσίες που παρέχονται από καφετέρια με διάθεση πρόσβασης στο διαδίκτυο (ίντερνετ καφέ, 56.30.10.08)
• Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-καφωδείο (56.30.10.10)
• Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-μπουάτ (56.30.10.11)
• Υπηρεσίες που παρέχονται από κέντρο διασκέδασης-ντισκοτέκ (56.30.10.12)

Οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι:
• Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών ορίζεται ως ο αριθμός που προκύπτει από την αναλογία ενός πελάτη ανά 2,20 τμ συνολικής αδειοδοτούμενης επιφάνειας
• Παραμένει σε ισχύ η διάταξη για τη λειτουργία των υπαίθριων και ημιυπαίθριων χώρων
• Σε όλους τους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων με ΚΑΔ 56.30.10.09, 56.30.10.10, 56.30.10.11, απαγορεύεται η χρήση των μπαρ, ως χώρος παραμονής των πελατών.

Οι αποστάσεις των τραπεζιών καθορίζονται ως:
• Εάν δεν τοποθετείται καρέκλα σε κανένα εκ των δυο παράπλευρων τραπεζιών 0,90 μ
• Εάν τοποθετείται καρέκλα σε ένα εκ των δύο παράπλευρών τραπεζιών 1,20 μ
• Εάν τοποθετείται καρέκλα και στα δυο παράπλευρα τραπέζια 1,80 μ

Στην περίπτωση που η διάθεση των γευμάτων γίνεται με την διαδικασία του μπουφέ, πραγματοποιείται από τους υπαλλήλους-σερβιτόρους της επιχείρησης χωρίς να έρχεται σε επαφή ο πελάτης με τα σκεύη σερβιρίσματος και μεταξύ των προσφερόμενων γευμάτων και των καταναλωτών τοποθετείται διαφανές πέτασμα καλύπτοντας το σύνολο της επιφάνειας των γευμάτων και με άνοιγμα ικανό να πραγματοποιείται με ασφάλεια το σερβίρισμα των καταναλωτών.

Η απόσταση των εξυπηρετούμενων πελατών στο μπουφέ ορίζεται στο 1,5 μ

Συστήνεται, όπου δύναται, να προσφέρονται έτοιμη συνδυασμοί προϊόντων πχ φρούτα, γλυκά
Δείτε εδώ αναλυτικά την παρουσίαση από το ΥΠΑΝ

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *