Με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου των Σερρών ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήρης Κοτσαμπάς και τα μέλη της Ομοσπονδίας καταθέτουν στο ΕΒΕΣ την πρόταση συνεργασίας, υπό την αιγίδα της ΓΣΕΒΕΕ, ώστε να οργανωθούν προωθητικές ενέργειες για την προβολή και προώθηση των τεχνικών επαγγελμάτων στη Β΄ Βάθμια Εκπαίδευση.

Όπως αναφέρεται και στην επιστολή που απεστάλη, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, το οποίο έχει απασχολήσει και το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο, τη ΓΣΕΒΕΕ, καθώς έχει εντοπίσει μέσα κι από τις μελέτες του ερευνητικού της ινστιτούτου, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, σοβαρότατες παθογένειες, όσον αφορά στην εξέλιξη και προώθηση των τεχνικών επαγγελμάτων στους νέους, γεγονός που φτάνει απειλεί τη διάδοχη κατάσταση σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

Επισυνάπτεται το περιεχόμενο της επιστολής.

 

 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Σέρρες  27/04/2023

Αρ. Πρωτ.: 2501

Προς: Πρόεδρο ΕΒΕΣ,

κο Αθανάσιο Μαλλιαρά

Δ.Σ. ΕΒΕΣ

 

Θέμα: Συνδιοργάνωση ενημερωτικών δράσεων  ΓΣΕΒΕΕ – ΟΕΒΕΣΣ – ΕΒΕΣ με θέμα την προώθηση των τεχνικών επαγγελμάτων στη β’ βάθμια εκπαίδευση

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε και μέλη,

Διά του παρόντος θέλουμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για την έλλειψη ενδιαφέροντος που έντονα παρατηρείται τα τελευταία χρόνια από πλευράς των νέων, όσον αφορά στην απασχόληση τους με τα τεχνικά επαγγέλματα. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί βαθύτατα όλους τους κλάδους που εκπροσωπεί η ΟΕΒΕΣΣ, καθώς είναι μεγάλη η αδυναμία εύρεσης προσωπικού, γεγονός που όχι μόνο δυσχεραίνει την άσκηση των επαγγελμάτων μας, αλλά πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι εμφανώς απειλεί και τη διάδοχη κατάσταση σε πολλούς επαγγελματικούς κλάδους.

Στο σημείο αυτό οφείλουμε να σας ενημερώσουμε πως το εν λόγω πρόβλημα έχει απασχολήσει σε μεγάλο βαθμό και το ανώτατο όργανό μας της ΓΣΕΒΕΕ, η οποία μέσα από συνεδριάσεις διοικητικών συμβουλίων έχει λάβει σχετικές αποφάσεις για τη διενέργεια προωθητικών δράσεων που θα ενισχύσουν την εξωστρέφεια των τεχνικών κλάδων και θα στρέψουν περισσότερους αποφοίτους γυμνασίων και λυκείων προς τα τεχνικά επαγγέλματα, αναδεικνύοντας τα οφέλη και τα προτερήματα ενασχόλησης τους με αυτά.

Στο παραπάνω πλαίσιο σας καλούμε σε συνεργασία, ώστε να κινηθούμε και με τη βοήθεια της ΓΣΕΒΕΕ προς μια παρόμοια κατεύθυνση και με τη μορφή ανάλογων δράσεων, επιμορφωτικών σεμιναρίων ή ενημερωτικών ημερίδων, που θα διοργανώσουμε από κοινού, να πετύχουμε ένα «άνοιγμα» προς τη 2βάθμια εκπαίδευση εξασφαλίζοντας ένα κομμάτι της νεολαίας, το οποίο κρίνεται ζωτικό για τη διάσωση των επαγγελμάτων μας.

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *