Στην τελική ευθεία μπαίνει η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων καθώς μόλις σε 11 ημέρες λήγει η προθεσμία υποβολή τους. Η 28η Αυγούστου είναι η καταληκτική ημερομηνία μετά και την τελευταία παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών. Στο μεταξύ φαίνεται να κλειδώνει η ρύθμιση των χρεών για  12 και 24 δόσεις.Η ρύθμιση θα αφορά όλες τις οφειλές, τακτικές (ΦΠΑ, ΦΜΥ κ.ά.) και έκτακτες (φόρος κληρονομιάς), καθώς και τις δόσεις ρυθμίσεων των οποίων η πληρωμή έχει ανασταλεί.

Στο μέτρο εντάσσονται επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έκλεισαν με κρατική εντολή και εργαζόμενοι που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού.

Παράλληλα αν και η αποπληρωμή με 12 δόσεις θα είναι πιθανότατα άτοκη, στις 24 δόσεις η πρόθεση είναι να επιβληθεί επιτόκιο 2.5%, επιβάρυνση που μπορεί να αποτρέψει κάποιους από το να τις επιλέξουν.

H ρύθμιση θα είναι ελαστική σε ό,τι αφορά την απώλεια της ρύθμισης, δίνοντας μεγαλύτερο περιθώριο σε όσους ενταχθούν και χάσουν κάποιες δόσεις να επανέλθουν χωρίς ποινές και να συνεχίσουν την αποπληρωμή των δόσεων μέχρι και την εξόφληση της οφειλής τους.

Πηγή: Ethnos.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *