Με την προσδοκία ότι η φετινή ΔΕΘ μπορεί να είναι η απαρχή μίας νέας εποχής για την επιχειρηματικότητα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των περιπτέρων της ΚΕΕΕ και των Επιμελητηρίων, την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2021.

Την κορδέλα –που παραδοσιακά κόβεται σε τέτοιες περιστάσεις- έκοψε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκου Παπαθανάση και του Υφυπουργού Εσωτερικών αρμόδιου για θέμα Μακεδονίας-Θράκης κ. Σταύρου Καλαφάτη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, ο βουλευτής της ΝΔ κ. Στράτος Σιμόπουλος, τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ, πλήθος Προέδρων και εκπροσώπων επιμελητηρίων, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, εκθέτες αλλά και επισκέπτες της Έκθεσης που ήθελαν να δουν τα περίπτερα των επιμελητηρίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη φετινή ΔΕΘ συμμετέχουν 42 επιμελητήρια και περισσότερες από 300 επιχειρήσεις, δείγμα της δυναμικής της Έκθεσης και του σημαίνοντα ρόλου που έχει στην ελληνική επιχειρηματικότητα.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της χώρας εξαιτίας της πανδημίας και των ανατιμήσεων και τόνισε την ανάγκη λήψης περισσότερων μέτρων στήριξης του επιχειρείν προκειμένου να ενισχυθεί η οικονομία και να υλοποιηθεί η στροφή προς μία νέα αναπτυξιακή πορεία. Ορισμένα από τα θέματα που έθιξε ο κ. Χατζηθεοδοσίου ήταν η αντιμετώπιση του προβλήματος του πολύ υψηλού ιδιωτικού χρέους, η μείωση της φορολογίας ως μέτρο προστασίας απέναντι στο νέο κύμα ακρίβειας, η ευκολότερη πρόσβαση των επιχειρήσεων στον τραπεζικό δανεισμό και η αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάκαμψης με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση των επιχειρήσεων. Παράλληλα τόνισε την σημασία του επιμελητηριακού θεσμού και του έργου που προσφέρουν τα επιμελητήρια της χώρας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης τόνισε την πρόθεση της κυβέρνησης να σταθεί δίπλα στις επιχειρήσεις και εστίασε στις πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί για την διαμόρφωση ενός καλύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, κάτι που υπογράμμισε στο χαιρετισμό του και ο Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σταύρος Καλαφάτης.

Στη συνέχεια ο κ. Χατζηθεοδοσίου,ο κ. Παπαθανάσης και αρκετοί επίσημοι επισκέφθηκαν τα περίπτερα των επιμελητηρίων και συνομίλησαν με εκθέτες-επιχειρηματίες απ΄όλη την Ελλάδα.

Κατά την έναρξη της τελετής των εγκαινίων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στη μνήμη του εκλιπόντος Κωνσταντίνου Μίχαλου.

 

 

Πηγή: ΕΕΑ

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *