Πλήρης ελευθερία για τους εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ανακοίνωσε νέα μέτρα για τον κορωνοϊό δίνοντας πλήρη ελευθερία για τους πλήρως εμβολιασμένους σε ψυχαγωγία και εστίαση.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε δίνεται τέλος στα lockdown και την απαγόρευση κυκλοφορίας καθώς το «κόκκινο» σε περιοχές του επιδημιολογικού χάρτη δε θα συνοδεύονται από περιοριστικά μέτρα, με την αρχή γίνεται από την εστίαση.

Χωρίς περιοριστικά μέτρα σε «κόκκινες» περιοχές

Χωρίς περιορισμούς ακόμη και στις κόκκινες περιοχές θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και αφορούν επιπλέον ελευθερίες.

Οι κόκκινες περιοχές θα επισημαίνονται στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας με στόχο να ενημερώνονται οι πολίτες ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην ξεχνούν να τηρούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό όπως είναι η μάσκα και οι αποστάσεις.

Επιπλέον ελευθερίες δίνονται με βάση τα νέα μέτρα, στους εμβολιασμένους, όσον αφορά στους κλειστούς χώρους διασκέδασης, δίνοντας ουσιαστικά τη δυνατότητα σε όσους έχουν πλήρως εμβολιαστεί να διασκεδάσουν όπως έκαναν και προ κορωνοϊού.

Στο εξής επιτρέπονται στα εστιατόρια, μπαρ κλπ να έχουν μουσική και οι θαμώνες να είναι όρθιοι.

Η επιτροπή είναι το επιστημονικό όργανο που γνωμοδοτεί στην Πολιτεία και το σεβόμαστε, δήλωσε ο κ. Πλεύρης. Συνοπτικά, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός:

  • Δεν υπάρχει πλέον μέτρο για απαγόρευση κυκλοφορίας για συγκεκριμένες ώρες

  • Δεν τίθεται θέμα απαγόρευσης της μουσικής στην εστίαση

  • Πλήρης ελευθερία πολιτών όπου υπάρχουν εμβολιασμένοι – Το μέτρο ξεκινά από την εστίαση

Γκάγκα: Στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας

Στόχος είναι να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και να προχωρήσουμε σιγά-σιγά προς την κανονικότητα, με ασφάλεια προσέχοντας ό ένας τον άλλον, ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Προέτρεψε όλους να εμβολιαστούν, καθώς όπως είπε όπου υπάρχει υψηλή εμβολιαστική κάλυψη υπάρχουν λίγες νοσηλείες και μικρή ανάγκη για ΜΕΘ. Έφερε ως παράδειγμα την 4η ΥΠΕ, η οποία είναι στο “κόκκινο”, λέγοντας ότι αυτή τι στιγμή 225 ασθενείς νοσηλεύονται με covid-19 και 55 σε ΜΕΘ και μόνο 2 είναι εμβολιασμένοι.

«Δεν θέλουμε να επιβάλλουμε τον εμβολιασμό σε κανέναν, αλλά πραγματικά ζητάμε από όλους να εμβολιαστούν» τόνισε και επανέλαβε ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές, δεν έχει παρενέργειες, αντίθετα η νόσος είναι σοβαρή, οδηγεί σε θάνατο συχνά. Ανέφερε μάλιστα ότι στη Βόρεια Ελλάδα έχασε τη μάχη για τη ζωή νεαρός, σημειώνοντας «δεν θέλουμε να έχουμε τέτοιους θανάτους, είναι πάρα πολύ εύκολο να τους προλάβουμε με εμβολιασμό».

Η κ. Γκάγκα προσέθεσε ότι ο εμβολιασμός δεν σημαίνει ότι θα καλύψει 100% όλους τους ανθρώπους και δεν θα αρρωστήσει κανένας, αλλά σίγουρα η πιθανότητα να κάνει σοβαρή νόσο είναι 20 φορές χαμηλότερη, είναι λιγότεροι οι θάνατοι, λιγότερη η ταλαιπωρία.

Αναφέρθηκε επίσης στην πίεση που δέχεται κοντά δύο χρόνια το σύστημα υγείας, η οποία είναι «έντονη, ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα» και ζήτησε από όλους να προστατεύσουμε και το σύστημα υγείας.

Επισήμανε ότι το υπουργείο θα κάνει ότι μπορεί για «να υπάρχει προσωπικό στα νοσοκομεία», αλλά είναι σημαντικό να μην έχουμε αυτά τα πάρα πολλά κρούσματα που είχαμε πέρυσι.

«Με αυτές τις συνθήκες η παροχή ποιοτικής φροντίδας είναι πάντα δύσκολη και επίσης, να θυμόμαστε ότι πέρα από τους ανθρώπους με κορονοϊό, που φυσικά θα τους φροντίσουμε, έχουμε όλους τους άλλους ασθενείς που πρέπει επίσης να έχουν πρόσβαση στο νοσοκομείο. Όσο πιο πολύ προσέξουμε ο ένας τον άλλον τόσο καλύτερα θα είναι», κατέληξε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

 

Πηγή: ethnos.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *