«Ελευθέρας» για τους εμβολιασμένους με τα νέα μέτρα να μπαίνουν σε εφαρμογή και οι εστιάτορες εκφράζουν την δυσάρεσκειά τους για τον αποκλεισμό των ανεμβολίαστων και τις επιπτώσεις στα οικονομικά του κλάδου.

«Υπάρχει ένα προβληματισμός γιατί δεν θα μπορούμε να δεχθούμε ένα 40% των πολιτών γιατί δεν έχει εμβολιαστεί, άρα εδώ υπάρχει ένα ζήτημα όσο αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα που θα έχει ένας εστιάτορας στο τέλος» είπε χαρακτηριστικά στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και την εκπομπή «Πρωινή Παρέα» με την Κατερίνα Σερέτη και τον Διονύση Χατζημιχάλη, ο πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων Αττικής, Ιωάννης Δαβερώνης.

«Μπαίνουμε σε μια κανονικότητα όσο αφορά τους εμβολιασμένους και όσο αφορά στην λειτουργία των καταστημάτων εστίασης θα μπορέσουμε να υποδεχθούμε τον κόσμο που θα μπορεί να λειτουργεί ελεύθερα μέσα στα καταστήματα, χωρίς δεσμεύσεις. Ωστόσο δεν θα μπορέσουμε να έχουμε βιώσιμες επιχειρήσεις εστίασης».

Πρέπει να κρατηθούν 400.000 εργαζόμενοι στον κλάδο και 80.000 επιχειρήσεις που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα, ενώ την ίδια ώρα πρέπει να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα σημείωσε ο κ. Δαβερώνης, διότι η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα.

«Αυτό που ζητάμε εμείς είναι αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο και να μπορέσουμε να δουλέψουμε με όλο τον κόσμο. Ίσως με την τήρηση των αποστάσεων, να δουλέψουμε με το 80%, αλλά αυτό δεν μας πειράζει», πρότεινε ο πρόεδρος της ένωσης εστιατόρων Αττικής.

 

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

Πηγή: ertnews.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *