Αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα που υφίσταται όσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τη σοβαρή αδυναμία εύρεσης προσωπικού σε όλους σχεδόν τους κλάδους των τεχνικών επαγγελμάτων η ΟΕΒΕΣΣ ανέλαβε την πρωτοβουλία ενημέρωσης των μαθητών της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης σχετικά με τα οφέλη ενασχόλησής τους με τα τεχνικά επαγγέλματα, διοργανώνοντας ενημερωτικά σεμινάρια μέσα στο πλαίσιο της SEREXPO 2023, σε συνεργασία με τις επαγγελματικές σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου των Σερρών.

Πρόκειται για μία δράση, η οποία θα λάβει χώρα κατά τις ημέρες 20/21/22 Σεπτεμβρίου, τις πρωινές ώρες και όταν τα σχολεία από όλο τον Νομό θα επισκέπτονται τη SEREXPO 2023. Η δράση εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της ενημερωτικής καμπάνιας που εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει η ΓΣΕΒΕΕ σε μία προσπάθεια ενίσχυσης των τεχνικών επαγγελμάτων και στροφής των νέων προς την επιχειρηματικότητα. Σε συνεργασία με της τοπικές Ομοσπονδίες όλης της χώρας, μεταξύ αυτών και η ΟΕΒΕΣΣ, γίνονται προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση, με βασικό γνώμονα πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα τεχνικά επαγγέλματα χρήζουν περαιτέρω στήριξης, ως σημαντικοί πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.

Τα ενημερωτικά σεμινάρια απευθύνονται αποκλειστικά σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και την υλοποίησή τους θα αναλάβει το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ, παρουσία και κοινωνικού λειτουργού. Στόχος θα είναι η παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που ενέχει η εκπαίδευση και τελικά η ενασχόληση των νέων με ένα τεχνικό επάγγελμα σε επίπεδο εργασιακής αποκατάστασης και ασφάλισης.

Να σημειωθεί πως οι εγγραφές στις σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ είναι ακόμη σε εξέλιξη και οι ειδικότητες πάνω στις οποίες μπορούν να εξειδικευτούν οι ενδιαφερόμενοι, μαζί με τις προσφερόμενες παροχές είναι οι παρακάτω:

 

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *