Ολοκληρώθηκαν το πρωί της Παρασκευής με απόλυτη επιτυχία (22/9/2023) τα ενημερωτικά σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού, με τίτλο «Στροφή στα τεχνικά Επαγγέλματα», που οργάνωσε η ΟΕΒΕΣΣ σε συνεργασία με τις ΕΠΑΣ μαθητείας της ΔΥΠΑ και υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Σερρών στο πλαίσιο της SEREXPO 2023.

Κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, που διήρκεσαν 3 ημέρες, από τις από τις 20 έως και τις 22 Σεπτεμβρίου, εκατοντάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από όλο τον Νομό είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τα μέλη της ΟΕΒΕΣΣ και τους εκπαιδευτικούς των ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ για τις επαγγελματικές τους προοπτικές πέραν της Γ’ Βάθμιας εκπαίδευσης και για τα οφέλη ενασχόλησής τους με τα τεχνικά επαγγέλματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας.

Οι μαθητές που συμμετείχαν παρακολούθησαν με ενδιαφέρον το περιεχόμενο των σεμιναρίων, ενημερώθηκαν για τις ειδικότητες που μπορούν να ακολουθήσουν σε περίπτωση που αποφασίσουν να γραφούν στις σχολές μαθητείας της ΔΥΠΑ και πήραν απαντήσεις για κρίσιμα ερωτήματα που έθεσαν σχετικά με την επαγγελματική τους αποκατάσταση. Πλην των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΣ Μαθητείας της ΔΥΠΑ στους μαθητές μίλησαν επαγγελματίες ηλεκτρολόγοι, κρεοπώλες, μηχανικοί αυτοκινήτων, κομμωτές, ονυχοπλαστικής, γαστρονομίας, υδραυλικοί κ.α.

  Στο τέλος οι μαθητές επισκέφθηκαν και το περίπτερο της ΟΕΒΕΣΣ στη SEREXPO και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία των Σωματείων και την αξία του συνδικαλισμού για όλους τους επαγγελματικούς κλάδους.  

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *