Με ένα αιχμηρό δελτίο Τύπου, που αποστέλλει σήμερα (9/11/2020) η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ) εκφράζει τη δυσαρέσκεια της για την έλλειψη αναφοράς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη λειτουργία των κρεοπωλείων και των καταστημάτων τροφίμων γενικότερα:
Συγκεκριμένα αναφέρει:
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (Π.Ο.Κ.Κ.) με 15.000 μέλη σε όλη την επικράτεια αποτελεί μέσω της λιανικής πώλησης τη βάση της αλυσίδας του κρέατος. Είναι ο κλάδος που συνδέει τον πρωτογενή τομέα της κτηνοτροφίας με τον καταναλωτή και παρόλα αυτά γινόμαστε αποδέκτες έντονων παραπόνων από συναδέλφους και καταναλωτικό κοινό ότι για ακόμα μια φορά δε γίνεται σαφής μνεία για τη λειτουργία των Κρεοπωλείων. Απαξιώνεται για ακόμα μια φορά ο κλάδος μας και μοιραία οδηγείται σε οικονομικό μαρασμό ενόψει των συνθηκών της αγοράς, της πτώσης του τζίρου των καταστημάτων μας τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις υπολειτουργούν ή παραμένουν αδρανή.
Τα μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τους για την έλλειψη αναφοράς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης στη λειτουργία των κρεοπωλείων και των καταστημάτων τροφίμων γενικότερα.
Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι είναι αδικαιολόγητη, για 2η φορά, η μη αναφορά σε ένα κλάδο επαγγελματιών ο οποίος τροφοδοτεί με όλες του τις δυνάμεις την ελληνική οικονομία. Όλο αυτό το διάστημα παρά τις αντιξοότητες και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας δεν έπαψε να εξυπηρετεί με ευσυνειδησία και συνέπεια το φίλο καταναλωτή.
Παρακαλούμε, λοιπόν, όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως κάνουν μνεία ότι παραμένουν ανοιχτά και τα κρεοπωλεία και μην ωθούν τον καταναλωτή στις εφοδιαστικές αλυσίδες πολυεθνικού ενδιαφέροντος. Παραμένουν ανοικτά σε κάθε συνοικία, πόλη ή χωριό και όλα τα καταστήματα πώλησης αγαθών.
Από την Διοίκηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΡΡΟΣ ΣΑΒΒΑΣ ΚΕΣΙΔΗΣ



Μεγάλη η επιτυχία για το Σωματείο των Κρεοπωλών των Σερρών, αφού κατάφερε να εκλέξει 3 μέλη στο νέο 25μελές Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κρεοπωλών (ΠΟΚΚ). Ο λόγος για τον Πρόεδρο του Σωματείου Κρεοπωλών και β΄ Αντιπρόεδρο της ΟΕΒΕΣΣ, Θεοφάνη Καμπούρη, τον Α’ Αντιπρόεδρο του Σωματείου, Παύλο Φαρμάκη και την ταμία του Σωματείου Διαλεχτή Παυλάκη, η οποία μάλιστα ήρθε τρίτη σε ψήφους και ανέλαβε ως μοναδική γυναίκα στο Δ.Σ. τη θέση του ταμία ΚΑΙ στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΚΚ.