Με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε σήμερα (13/11/2020) η ΟΕΒΕΣΣ καλεί όλους τους επαγγελματίες των Σερρών και τους εργαζομένους τους, τα υπαγόμενα στην Ομοσπονδία Σωματεία και τους Σερραίους πολίτες να στηρίξουν με τον τρόπο τους το εθνικό σύστημα υγείας που δοκιμάζεται σκληρά τις τελευταίες ώρες λόγω του κορωνοϊού, προσφέροντας εθελοντικά το αίμα τους.
Διαβάστε αναλυτικά το Δελτίο Τύπου
Σέρρες, 13/11/2020
Αρ. Πρωτ.: 2103
Δελτίο Τύπου
Θέμα: Κάλεσμα των επαγγελματιών σε εθελοντική αιμοδοσία
Όλες και όλοι μας βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19). Η χώρα, οι πολίτες, κυρίως όμως το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται καθημερινά στις νοσηλευτικές μονάδες των πόλεων, στα Κέντρα Υγείας της περιφέρειας, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ένα από τα μεγαλύτερα χτυπήματα που έχει επιφέρει ο κορωνοϊός, με την έξαρση των κρουσμάτων, είναι και η επιταχυνόμενη μείωση των αποθεμάτων αίματος.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές, η ΟΕΒΕΣΣ καλεί και παρακαλεί όλους τους επαγγελματίες των Σερρών και τους εργαζομένους τους, τα υπαγόμενα στην Ομοσπονδία Σωματεία και τους Σερραίους πολίτες να ενισχύσουμε ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ από κοινού την προσπάθεια για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας σε αίμα.
Σας προτρέπουμε να οργανώσετε εξορμήσεις αιμοδοσίας σε κάθε πρόσφορο σημείο, εκτός των νοσηλευτικών μονάδων. Τέτοιοι χώροι μπορεί να είναι τα δημαρχεία, τα δημοτικά ιατρεία και άλλες επικουρικές δομές υγείας, πάντα σε συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας ή με τις κατά τόπους Νοσοκομειακές Υπηρεσίες Αιμοδοσίας.
Ας γίνουμε εθελοντές αιμοδότες, ας προσφέρουμε το δώρο της ζωής.
Από το Γραφείο Τύπου




Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΕΒΕΣΣ καλούν τα σωματεία – μέλη, και όλους τους επαγγελματίες των Σερρών, ενόψει εορτών και μέσα στο φιλανθρωπικό πνεύμα των Χριστουγέννων, να συμμετάσχουν στη δράση συγκέντρωσης τροφίμων της ΟΕΒΕΣΣ, το «Δέμα της Αγάπης» προς ενίσχυση του κοινωνικού παντοπωλείου της Ι.Μ. Σερρών & Νιγρίτας.






