Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Nίκος Παπαθανάσης μίλησε για το λιανεμπόριο, την εστίαση και το επόμενο βήμα για το άνοιγμα της αγοράς

Για το επόμενο βήμα στο λιανεμπόριο και το άνοιγμα των καταστημάτων, με δεδομένη και την έναρξη της περιόδου των εκπτώσεων, μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, εξηγώντας πως μετά το click away, σειρά παίρνουν οι αγορές με ραντεβού εντός των καταστημάτων. O κ. Παπαθανάσης αναφερόμενος στην εστίαση, σημείωσε ότι είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για άνοιγμα εξαιτίας των κρουσμάτων κορωνοϊού και, όπως όλα δείχνουν, το lockdownστην εστίαση θα συνεχιστεί.

«Αρκετά καταστήματα στον κλάδο της εστίασης λειτουργούν με παράδοση, επομένως έχουν μια λειτουργία, αλλά σαφώς αυτή είναι ένα υποσύνολο της κανονικής λειτουργίας. Καθώς πάμε προς το τέλος κι ενώ τρέχουν τα μέτρα και όποια άλλα μέτρα ανακοινωθούν σύντομα, θα κάνουμε απολογισμό και θα δούμε ακριβώς τη στήριξη που χρειάζεται. Πάντως, επειδή η εστίαση είναι πολύ σημαντική και μετρά περίπου το 40% της οικονομίας, η κυβέρνηση θα σταθεί κοντά της γιατί είναι πολύ καιρό κλειστή. Είναι πολύ νωρίς να συζητάμε για άνοιγμα της εστίασης», ανέφερε ο κ. Παπαθανάσης.

Μετά το click away, ψώνια με ραντεβού στο κατάστημα

Όσον αφορά το λιανεμπόριο, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι σήμερα ξεκίνησαν οι εκπτώσεις και σαφώς ο εμπορικός κόσμος ανησυχεί, ωστόσο προέχει η υγεία. «Αναμένουμε τις αποφάσεις των επιστημόνων σχετικά με το αν υπάρχουν περιθώρια για αύξηση της κινητικότητας με το όποιο άνοιγμα της αγοράς», ανέφερε και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Ανάπτυξης θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τον εμπορικό κόσμο.

«Πέραν των μέτρων, τα οποία συνεχίζονται, με την πρώτη δυνατότητα που μπορεί να δοθεί να ανοίξει η παράδοση εκτός, θα γίνει. Το υπουργείο έχει και τους κανόνες και τα μέτρα που μπορεί να λειτουργήσει. Το click away ήταν ένα μέτρο, το οποίο λειτούργησε αποτελεσματικά, υπήρχε ένας επιπρόσθετος τζίρος, καθότι οι μεταφορικές δεν μπορούσαν να παραδώσουν», δήλωσε. Ο κ. Παπαθανάσης μάλιστα είπε πως το επόμενο στάδιο μετά το click away, θα είναι το ραντεβού εντός του καταστήματος. «Το ραντεβού μπορεί να είναι με ένα ή και περισσότερα άτομα, σύμφωνα με το εμβαδόν του καταστήματος», σημείωσε.

 

Πηγή: ethnos.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *