Μπορεί οι τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα του λιανεμπορίου να ληφθούν την Παρασκευή και θα εξαρτηθούν από την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας –όπως ανακοίνωσε χθες ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης- όμως υπάρχουν πληροφορίες για μία σταδιακή επανεκκίνηση από τη Δευτέρα 18/1. Και η αρχή πιθανότατα θα γίνει με την εφαρμογή της μεθόδου του click away. Όμως όπως έχει ήδη τονίσει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, η συγκεκριμένη μέθοδος ευνοεί κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις, κάτι που αποδείχθηκε και από την προηγούμενη εφαρμογή της. Ο εμπορικός κόσμος και κυρίως οι πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις θεωρούν ότι στην παρούσα φάση και υπό αυτές τι συνθήκες, θα μπορούσε να δώσει μία σημαντική ανάσα το click in shop, κάτι που αναμένεται να εφαρμοστεί, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί το πότε ακριβώς.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτη Σταμπουλίδη, έχει προταθεί να ανοίξει το λιανεμπόριο την επόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, με την συζήτηση να αφορά –μεταξύ άλλων- την ένδυση, την υπόδηση και τη χρυσοχοΐα, καταστήματα που παραδοσιακά κινούνται αρκετά την περίοδο των εκπτώσεων, η οποία ξεκίνησε ήδη από χθες.

Το βέβαιο είναι ότι την Παρασκευή το απόγευμα ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με το τι σχεδιάζει για την επόμενη εβδομάδα, άρα θα γνωρίζουμε αν και με ποιον τρόπο θα ανοίξει το λιανεμπόριο.

 

Πηγή: ΕΕΑ

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *