Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα κάνουν την εισήγησή τους οι ειδικοί για το άνοιγμα ή μη του λιανεμπορίου με τη μέθοδο του click away και του click in shop στις 18 Ιανουαρίου

Την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου θα συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι ώστε να αποφανθούν για το πώς και πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τις μεθόδους του click away και του click in shop, ως μια μερική άρση των μέτρων για τον κορωνοϊό, με την κυβέρνηση να έχει ως στόχο της την έστω και μερική επανεκκίνηση της αγοράς τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, κάτι που κατέστησε σαφές σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από την πλευρά της, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δήλωσε την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου πως δεν θα συζητηθεί αυτή την εβδομάδα από την επιτροπή του υπουργείου Υγείας το θέμα για το άνοιγμα των σχολείωντης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξουν τα λύκεια μόνο για τη Γ’ Λυκείου καθώς αυτό έχει τεράστια πρακτικά προβλήματα ως προς το διδακτικό προσωπικό.

Νίκη Κεραμέως

Όπως είχε γράψει το ethnos.gr και επιβεβαιώθηκε χθες από την υπουργό Παιδείας, δεν υπήρχε περίπτωση να δοθεί το «πράσινο φως» μόνο για τη Γ’ Λυκείουκαι αυτό είναι κάτι που το είχε αποφασίσει οριστικά το υπουργείο Παιδείας, καθώς υπάρχουν πολλά τεχνικά προβλήματα τα οποία εντοπίζονται στο εκπαιδευτικό προσωπικό. Στην επιτροπή των επιστημόνων, όπως υπογράμμισε η κ. Κεραμέως, θα συζητηθούν αυτή την εβδομάδα μόνο θέματα που αφορούν στην εκπαίδευση των φοιτητών και κυρίως αυτών που είναι τελειόφοιτοι και πρέπει να πάρουν τα πτυχία τους.

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου με click away, click in shop

Σε ό,τι αφορά, λοιπόν, το λιανεμπόριο, επιθυμία της κυβέρνησης είναι, όπως αναφέρθηκε, να επαναλειτουργήσει τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου. Η κυβέρνηση έχει έτοιμο το πλάνο για το άνοιγμα με click away και click in shop, ευελπιστεί στη θετική εισήγηση των ειδικών κι αν την έχει στα χέρια της, τότε άμεσα θα ανοίξει τα καταστήματα, όπως αποκάλυψε το ethnos.gr την Τρίτη (12/1).

«Ένας από τους λόγους που καταβάλλουμε όλη αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια, για να μπορέσουμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις του δεύτερου κύματος, δεν είναι μόνο ο προφανής, να σώσουμε ανθρώπινες ζωές. Είναι και για να μπορέσουμε να δώσουμε στους ειδικούς τη δυνατότητα να μπορέσουν να μας επιτρέψουν να ξεκινήσουμε και πάλι την οικονομική δραστηριότητα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον ANT1, προσθέτοντας με νόημα: «Αυτή τη στιγμή, τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι πολύ καλύτερα από αυτά τα οποία ήταν στις 15 Δεκεμβρίου, όταν αποφασίσαμε να ανοίξουμε μέσω του click away». Η φράση του πρωθυπουργού, υποστηρίζουν ορισμένοι, ότι αποτελεί κι ένα μήνυμα προς τους ειδικούς, καθώς στην απόφασή τους σίγουρα θα πρέπει να τα συνυπολογίσουν όλα.
Πηγή: ethnos.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *