Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει ένας δεύτερος γύρος

Πιστώθηκε στους λογαριασμούς των πρώτων τυχερών η κρατική ενίσχυση από τον 7ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής. Για την ακρίβεια, ήταν 190.624 οι δικαιούχοι που έλαβαν το απόγευμα της Τετάρτης 28 Απριλίου, περίπου 395 εκατομμύρια ευρώ σε αυτόν τον πρώτο γύρο πληρωμών. Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσει ένας δεύτερος γύρος.

Όπως αναφέρει το Imerisia.gr, με απόφασή του το υπουργείο Οικονομικών έδωσε τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση ένταξης κατ’ εξαίρεση στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 και οι επιχειρήσεις που δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος εντός της τεθείσας προθεσμίας (19η Απριλίου 2021), αλλά δήλωσαν στοιχεία στην εφαρμογή «Τα Έσοδά μου» στην πλατφόρμα myBusinessSupport της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, εντός της ίδιας προθεσμίας.

Με αυτή την παρέμβαση λύθηκε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί λόγω του μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων που είχαν αποκλειστεί από τη διαδικασία επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν εκδήλωση ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας myBusinessSupport της ΑΑΔΕ. Οι επιχειρήσεις έχουν διορία μέχρι τις 10 Μαΐου να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν κρατική ενίσχυση, που θα είναι και η τελευταία, αφού όπως ξεκαθάρισε το οικονομικό επιτελείο, δεν θα υπάρξει 8ος γύρος.

Βελτίωση όρων και προϋποθέσεων

Το 50% της ενίσχυσης -όπως και στους προηγούμενους γύρους- δεν επιστρέφεται. Για το χρονικό διάστημα ως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων. Το ποσό της ενίσχυσης που επιστρέφεται εξοφλείται σε 60 χαμηλότοκες μηνιαίες δόσεις.

Τα ποσά ενίσχυσης

Το ύψος της ενίσχυσης για τις ατομικές επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους και χωρίς ταμειακή που πληρούν τα κριτήρια θα είναι ίσο με 1.000 ευρώ. Το ύψος ενίσχυσης για τα νομικά πρόσωπα και τις λοιπές ατομικές επιχειρήσεις θα είναι κατ’ ελάχιστο 1.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει έως τα 100.000 ευρώ, ανάλογα με το ποσό που προκύπτει από τον μαθηματικό τύπο. Προβλέπονται αυξημένα όρια για επιχειρήσεις στις οποίες έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα και πλήττονται άμεσα, 1.000 ευρώ χωρίς εργαζομένους, 2.000 ευρώ με έως 5 εργαζόμενους, 4.000 ευρώ με έως 20 εργαζόμενους και 8.000 ευρώ για επιχειρήσεις με πάνω από 20 εργαζόμενους.

 

Πηγή: ethnos.gr

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *