Με δελτίο τύπου που απέστειλε σήμερα (18/4/2022) το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών ενόψει Πάσχα, εφιστά την προσοχή των Σερραίων καταναλωτών, όσον αφορά στην αγορά κρέατος για το πασχαλινό τραπέζι και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές συνέπειες που ελοχεύουν για τη δημόσια υγεία, από την προμήθεια κρέατος που προέρχεται από παράνομες λαθροσφαγές.

Διαβάστε σχετικά:

Σέρρες, 18/4/2022

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αγαπητοί καταναλωτές,

 

Ενόψει των εορτών του Πάσχα, και με στόχο τη διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας, το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών οφείλει να σας ενημερώσει και να σας προειδοποιήσει να είστε ιδιαιτέρως προσεχτικοί κατά την πραγματοποίηση των αγορών σας για το πασχαλινό τραπέζι.

Αγοράζετε το πασχαλινό σας κρέας μόνο από τα αδειοδοτημένα κρεοπωλεία της πόλης και της περιφέρειας,  που διαθέτουν στον καταναλωτή προιόντα  ασφαλή και ποιοτικά ελεγμένα τόσο στο σφαγείο όσο και στο κρεοπωλείο από την Αρμόδια Κτηνιατρική Υπηρεσία της Π.Ε. Σερρών.

Σύμφωνα με το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε Σερρών η σφαγή των ζώων επιτρέπεται να διενεργείται μόνο σε εγκεκριμένα σφαγεία. Σφάγια που έχουν σφαγεί εκτός σφαγείου  και δεν έχει διενεργηθεί η προ σφαγής επιθεώρηση των προσαχθέντων ζώντων ζώων από τον επίσημο κτηνίατρο, η τήρηση των όρων ευζωίας των προς σφαγή ζώων, η διενέργεια του απαραίτητου κρεοσκοπικού ελέγχου και η αφαίρεση των υλικών ειδικού κινδύνου, είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ. 

Εμείς οι κρεοπώλες δεν πουλάμε αμφιβόλου ποιότητας κρέατα, δεν πουλάμε αμφιβόλου προέλευσης αμνοερίφια, δεν έχουμε τιμές που να μην αντιστοιχούν με το εμπόρευμα που διαθέτουμε. Φροντίζουμε με τα καλύτερα μέτρα και συνθήκες υγιεινής για την ομαλή και σωστή προμήθεια των κρεάτων μας και ο καταναλωτής στα κρεοπωλεία μας έχει την δυνατότητα της επιλογής βάση της τιμής και της ποιότητας.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

 Ο Πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας

Θεοφάνης Καμπούρης                             Μιχαήλ Χατζόπουλος

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *