Σε μια όμορφη εκδήλωση για όλους τους επαγγελματίες και τα Σωματεία – Μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Καβάλας ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΚ, Θεόδωρος Χατζηχρήστος και τα μέλη του Δ.Σ.έκοψαν παρουσία του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργου Καββαθά, την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους και ευχήθηκαν στους παρευρισκομένους μια νέα, δημιουργική και αγωνιστική χρονιά.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (23/1/2023) στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, σε συνεργασία με την Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος και την Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και στο πλαίσιο αυτής παρουσιάστηκε και μελέτη με θέμα τις αναπτυξιακές προοπτικές της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και το ρόλο της οργανωμένης Κοινωνίας των Πολιτών.

Η ΟΚΕ (Οικονομική Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος) είναι ένας Συνταγματικά κατοχυρωμένος θεσμός ο οποίος διοικείται από εκπροσώπους παραγωγικών φορέων εργοδοτών και εργαζομένων, καθώς και από εκπροσώπους Δήμων και Περιφερειών ανά την Ελλάδα. Ο σκοπός της ΟΚΕ είναι η Διαβούλευση που υποχρεούται να υπάρχει πριν από κάθε κατάθεση νομοσχεδίου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, κάτι το οποίο όπως αναφέρθηκε και στην εκδήλωση, δυστυχώς δεν γίνεται εδώ και πολλά χρόνια.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας ΑΜΘ, Βουλευτές της Π.Ε. Καβάλας, Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και Θάσου και Εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Τοπικών Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων αλλά και Ομοσπονδιών της Περιφέρειας ΑΜΘ, οι οποίοι μετά την παρουσίαση της δράσης της Ο.Κ.Ε. είχαν μία παραγωγική και άκρως ενδιαφέρουσα συζήτηση για τη διαμόρφωση των Αναπτυξιακών Πολιτικών στην Π. Ε. Καβάλας και Θάσου, αλλά και στη χώρα μας γενικότερα. Την ΟΕΒΕΣΣ στην εκδήλωση εκπροσώπησε το μέλος του Δ.Σ. Αθανάσιος Κιουτσούκης.

Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΟΕΒΕΚ σε κεντρικό κατάστημα της Καβάλας, στην οποία παρευρέθη σχεδόν το σύνολο των συμμετεχόντων στην εκδήλωση καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος ο οποίος ευλόγησε την πίτα.

Το φλουρί των επισήμων έτυχε στο Δήμο Καβάλας και το αναμνηστικό της Ομοσπονδίας παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Λεωνίδας Παππάς και το φλουρί των συμμετεχόντων έτυχε ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Φιλίππων κ. Κούτρας Ιωάννης.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *