Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/2/2023) η συνάντηση του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά και του Προέδρου του ΕΕΑ (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών), Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με τους Σερραίους επαγγελματίες και τους εκπροσώπους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων των Σερρών, που οργανώθηκε στο ξενοδοχείο PHILIPPOS XENIA με πρωτοβουλία της ΟΕΒΕΣΣ και του Προέδρου της, Σωτηρίου Κοτσαμπά.

Εκλεγμένοι Αντιπρόσωποι της ΟΕΒΕΣΣ, μέλη των Σωματείων και τα προεδρεία τους έδωσαν το παρών, προκειμένου να μάθουν τα προβλεπόμενα για τον Αναπτυξιακό Νόμο, τις 100 δόσεις, τις αλλαγές που θα επιφέρει το ψηφιακό ωράριο και να θέσουν τους προσωπικούς τους προβληματισμούς σχετικά με το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Νωρίτερα μάλιστα ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και της ΠΟΕΣΕ, Γιώργος Καββαθάς είχε συνάντηση και με τους εκπροσώπους της Εστίασης των Σερρών για να συζητηθούν και να αναζητηθούν λύσεις σε φλέγοντα ζητήματα, όπως το ενεργειακό και η διαχείριση του θέματος με τα τραπεζοκαθίσματα που αποτελεί αγκάθι για την εστίαση από τον τότε που έπαψε να ισχύει η ατελής παραχώρηση κοινοχρήστων χώρων από τους δήμους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων και των δύο Προέδρων που προέταξαν μέσα από τα λεγόμενά τους τη στήριξη του Μικρομεσαίου επιχειρείν ως ζήτημα εθνικής σημασίας. Ζήτησαν ωστόσο από τα μέλη των Σωματείων και της Ομοσπονδίας πιο ενεργή συμμετοχή στα διεκδικούμενα, η οποία θα έχει όχι μόνο τη μορφή αιτημάτων, αλλά και αυτή της κατάθεσης προτάσεων.

Παρόντες την εκδήλωση ήταν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ, Αθανάσιος Μαλλιαράς, συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα, κυρίους Μάκη Τενεκετζή και Γιώργο Ταϊρη, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας) Θεολόγης Βενέτης,  η Πρόεδρος του Σωματείου Φοροτεχνικών Ν. Σερρών Σύλβια Νησιούδη, ο συνεργαζόμενος πλέον με το ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ για τον Νομό Σερρών, Οικονομολόγος, Κώστας Ζαγόρας, όλο το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΣ, και τα προεδρεία και εκπρόσωποι των Σωματείων της ΟΕΒΕΣΣ.

Κατά την έναρξη της συνάντησης και πριν ξεκινήσει ο διάλογος ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σ. Κοτσαμπάς κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα, Δημήτριο Βροντελή και την Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέα της ΟΕΒΕΣΣ, Αργυρώ Δαρνάκα στο βήμα, οι οποίοι χάρισαν στους δύο Προέδρους τιμητικά αλλά κυρίως συμβολικά 2 πένες, με την ευχή τα υπογραφόμενα που θα προκύψουν να είναι προς όφελος των επαγγελματιών.

Νωρίτερα, το πρωί της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γ. Καββαθά, φιλοξενήθηκαν στο γραφείο της Ομοσπονδίας. Παλαιόθεν γνώριμος με την έδρα της ΟΕΒΕΣΣ, ο Γ. Καββαθάς εξέφρασε τη χαρά του που φιλοξενείται για άλλη μία φορά από την τοπική Ομοσπονδία, ενώ από την πλευρά του ο Γ. Χατζηθεοδοσίου, για πρώτη φορά στα γραφεία στις Σέρρες, μετέφερε την ικανοποίησή του για την τιμή της προσκλήσεως και την επιτόπια γνωριμία με το πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος, Σ. Κοτσαμπάς καλωσόρισε θερμά και τους δύο Προέδρους και τόνισε τη διάθεση της ΟΕΒΕΣΣ να συνεχίσει να συνεργάζεται και με τους δύο φορείς (ΕΕΑ-ΓΣΕΒΕΕ) προς όφελος των επαγγελματιών. Στον Πρόεδρο του ΕΕΑ απένειμε μία τιμητική πλακέτα, ενδεικτική για την προσφορά του και τη δράση του για τη στήριξη του επιχειρείν.

Κατόπιν ακολούθησε συνάντηση των δύο Προέδρων με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου των Σερρών, Αθανάσιο Μαλλιαρά. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος και κατατέθηκαν απόψεις σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν τον επιχειρηματικό κόσμο, με μείζον την δυσθεώρητη αύξηση του ενεργειακού κόστους. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τους δύο κυρίους για τη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Πέμπτη ο ίδιος και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ Σωτήρης Κοτσαμπάς με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, όπου θα του καταθέσουν από κοινού τις προτάσεις τους για μείωση του ενεργειακού κόστους και ενίσχυση των Σερραϊκών επιχειρήσεων.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *