Ενημερωτική εγκύκλιο προς όλα τα σωματεία-μέλη της απέστειλε η ΠΟΕΣΕ, προκειμένου να παράσχει διευκρινίσεις και να αποφύγει τις όποιες στρεβλώσεις μπορεί να δημιουργηθούν σε σχέση με τα όσα ακούστηκαν στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Εστίαση & COVID-19 από την θεωρία στην πράξη, η βιώσιμη λειτουργία».
Διαβάστε παρακάτω την εγκύκλιο:
Αθήνα, 2.3.2021 Α.Π.: 20
Σωματεία Μέλη ΠΟΕΣΕ
Με την παράκληση να ενημερώσετε τα Μέλη σας
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ
Για την αποφυγή στρεβλώσεων και την αποκατάσταση της αλήθειας για όσα ακούστηκαν σε διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Εστίαση & COVID-19 από την θεωρία στην πράξη, η βιώσιμη λειτουργία» με την συμμετοχή καταξιωμένων επιστημόνων, η ΠΟΕΣΕ καταθέτει τα παρακάτω:
∙ Η Ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή ήταν σε άμεση επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης και τους κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Νικόλαο Παπαθανάση και τον Παναγιώτη Σταμπουλίδη, μέσω των οποίων κατατίθενται συγκεκριμένες προτάσεις για τον Κλάδο για την επανεκκίνησή του και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, οι οποίες και ενσωματώθηκαν στην ΚΥΑ 1881/30.5.2020.
∙ Σε συνεργασία με τον ΕΦΕΤ και ενόψει της επανεκκίνησης εξεδόθη οδηγό ς επανεκκίνησης για την μαζική εστίαση .
∙ Στις αρχές Μαΐου 2020 μετά από συζητήσεις της ΠΟΕΣΕ με τον τότε Υφυπουργό και σήμερα Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση, αλλάζουν οι οδηγίες αποστασιοποίησης στους χώρους εστίασης από τους αρχικά ανακοινωθέντες που μείωναν την δυναμικότητα των επιχειρήσεων του Κλάδου στο 30% και μετά από επιτόπια αυτοψία σε 2 εστιατόρια της Καλλιθέας και όχι της Κηφισιάς, όπως προδήλως ανημέρωτος συνάδελφος είπε, κερδήθηκε , με την επιτροπή των λοιμωξιολόγων να συμφωνεί, και αυξήθηκε η δυναμικότητα στο 60-65%.
∙ Συνεχείς παρεμβάσεις μέσω του Υπουργείου Ανάπτυξης , καθ’ όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης και ιδιαίτερα μετά την 10/8/2020 οπότε και αρχίζουν περιοριστικά μέτρα στον Κλάδο και τα τοπικά lockdown, προς την επιτροπή των λοιμωξιολόγων.
∙ Ορθώς ο κ. Εξαδάκτυλος θεώρησε ότι προτάσεις των Υπουργείων έχουν συμπεριλάβει τις προτάσεις του Κλάδου που επιδεικτικά κάποιοι συνάδελφοι προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι η θεσμική εκπροσώπηση ήταν απούσα από την σύνταξη των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Λίγες επισημάνσεις από την ΠΟΕΣΕ για τους ανημέρωτους συναδέλφους .
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Γιώργος Καββαθάς Γεώργιος Κουράσης