Σε τηλεδιάσκεψη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στις 17/3/2021, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης είχε προαναγγείλει την απόφασή του για παράταση τριών ετών στα μισθώματα ακινήτων του Δημοσίου. Την ανακοίνωση του Υπουργού είχε χαιρετίσει η Διοίκηση του Ε.Ε.Α., καθώς αποτελούσε βασικό αίτημά της με στόχο την στήριξη των επιχειρήσεων εν μέσω της πανδημίας και ανέμενε την τυπική ανακοίνωση του Υπουργείου για την εφαρμογή της σχετικής απόφασης.

Όμως με έκπληξη διαπίστωσε ότι στο κατατεθειμένο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Σύστημα Εσωτερικού Ελέγχου του Δημόσιου Τομέα, Σύμβουλος Ακεραιότητας στη δημόσια διοίκηση και άλλες διατάξεις για τη δημόσια διοίκηση και την τοπική αυτοδιοίκηση» και δη στο άρθρο 49 αυτού (που αφορά στις παρατάσεις μισθώσεων δημοτικών ακινήτων και κυλικείων) δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη για τριετή παράταση αλλά για διετή. 

Η Διοίκηση του Ε.Ε.Α. με επιστολή που απέστειλε προς την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών την Τετάρτη 7/4/2021, ζητά την τήρηση της δημόσιας προαναγγελίας του κ. Βορίδη, καθώς σε αντίθετη περίπτωση για πολλές επιχειρήσεις –ειδικά από τον χώρο της εστίασης- θα είναι αδύνατη η απρόσκοπτη και ομαλή λειτουργία τους.  

Επισυνάπτεται η επιστολή του Ε.Ε.Α. προς τον Υπουργό Εσωτερικών.

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *