Ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή από όλη την Ελλάδα είχε το webinar που διοργάνωσε το ΕΕΑ, σε συνεργασία με την ΕΛΑΝΕΤ, με θέμα «Μάθε πώς μπορείς να λάβεις επιδότηση από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την εστίαση», που πραγματοποιήθηκε online στις 26 Μαΐου 2021.

Στο webinar τους επαγγελματίες του Ν. Σερρών εκπροσώπησε ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ και της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών Σωτήρης Κοτσαμπάς.

Κατά τη διάρκεια του webinar παρουσιάστηκε από τα στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ κ. Χαϊδεμενάκη Μέγκυ και κ. Μπογιαντζή Ανδρέα η Δράση του ΕΠΑνΕΚ «Επιδότηση κεφαλαίου κίνησης σε επιχειρήσεις εστίασης για προμήθεια πρώτων υλών». Σκοπός της Δράσης είναι η επιχορήγηση ΜμΕ και Μεγάλων Επιχειρήσεων του κλάδου της εστίασης για τη στήριξη μετά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους, υπό το καθεστώς της πανδημίας της νόσου COVID-19,  με την προμήθεια πρώτων υλών απαραίτητων για τη λειτουργία τους.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου χαιρέτησε την εκδήλωση, υποδέχτηκε ιδιαιτέρως θετικά την Δράση ενίσχυσης των καταστημάτων Εστίασης, και επεσήμανε σύντομα τα βασικά σημεία που ήδη έχουν επισημανθεί από τα Μέλη του ΕΕΑ και τα οποία εμποδίζουν τη Δράση να έχει καθολικό χαρακτήρα ενίσχυσης όλων των καταστημάτων Εστίασης. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου διαβεβαίωσε τους επαγγελματίες της Εστίασης ότι το ΕΕΑ θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις προς την Πολιτεία ώστε να διευρυνθεί η συγκεκριμένη Δράση, να συμπεριλάβει όσο το δυνατόν περισσότερα καταστήματα Εστίασης και να υπάρξουν παρεμβάσεις και για τα μικρά ζητήματα που εμποδίζουν τους επαγγελματίες να ενταχθούν στην Δράση. Τέλος ο κ. Χατζηθεοδοσίου εξήρε ιδιαίτερα την συμβολή του Προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του ΕΕΑ κ. Καββαθά στην επιτυχία της συγκεκριμένης Δράσης.

Παρεμβάσεις έκαναν εκπρόσωποι της Εστίασης από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι με την σειρά τους ανέδειξαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη τους ώστε να απολαύσουν το θετικό μέτρο στήριξης. Συμμετείχαν οι:

  1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΒΒΑΘΑΣ Πρόεδρος Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) & ΠΟΕΣΕ, μέλος Διοικητικής Επιτροπής ΕΕΑ.
  2. ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΒΕΡΩΝΗΣ Πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων Εξοχικών και Συναφών Αττικής (ΕΕΕΣΑ)
  3. ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ Πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων Και Συναφών Επαγγελμάτων Σερρών
  4. ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΙΛΟΚΩΣΤΑΣ Πρόεδρος Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης
  5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΡΑΣΗΣ ΓΓ Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΣΕ) / Μέλος ΔΣ ΕΕΑ
  6. ΝΙΚΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣΟΥΛΗΣ Πρόεδρος Ένωσης Ψητοπωλών Παρασκευαστών Σουβλακίων Αθηνών
  7. ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΟΓΓΑΡΑΚΗΣ Πρόεδρος Σωματείου Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων Αν. Αττικής
  8. ΜΑΡΙΑ ΜΠΟΤΟΝΑΚΗ Πρόεδρος Κύκλου Επαγγελματιών Εστίασης
  9. ΗΛΙΑΣ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Αντιπρόεδρος Επιτροπής Λογιστών ΕΕΑ

Στο 2ο μέρος της εκδήλωσης απαντήθηκαν από τα στελέχη της ΕΛΑΝΕΤ δεκάδες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν από επαγγελματίες της Εστίασης από όλη την Ελλάδα.

Σημαντικό συμπέρασμα για τους επαγγελματίες της Εστίασης ήταν ότι ακόμη κι αν δεν πληρούν το κριτήριο της μείωσης του κύκλου εργασιών του έτους 2020 σε ποσοστό 30%, τουλάχιστον, σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019, αλλά βρίσκονται πολύ κοντά στο 30%, καλό θα είναι, εφόσον το επιτρέπει το σύστημα, να καταθέσουν την αίτησή τους, αφού είναι ορατό το ενδεχόμενο ο «κόφτης» του 30% να κατέβει στο μέλλον στο 20%.

Όσοι επαγγελματίες του κλάδου διατηρούν απορίες και προβληματισμούς σε σχέση με τη διαδικασία λήψης της επιδότησης μπορούν να απευθυνθούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: estiasi@elanet.gr

Μπορείτε να δείτε το βίντεο στον ακόλουθο σύνδεσμο

Πηγή: ΕΕΑ

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *