Με επιστολή που αποστέλλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδος προς το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ θέτει το αίτημα του κλάδου για προτεραιότητα των υδραυλικών στον εμβολιασμό σε σχέση με τον υγιή πληθυσμό της χώρας.

Διαβάστε την επιστολή:

 

ΑΘΗΝΑ 8  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2021,  Α.Π. 121

 

Προς 

Υπουργείο Υγείας 

  • Υπουργό κ. Β. Κικίλια 
  • Aν. Υπουργό κ. Β.Κοντοζαμάνη 

ΕΟΔΥ(Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας) 

  • Πρόεδρο οργανισμού κ. Π. Αρκουμανέα 

 

 

Θέμα: αίτημα του κλάδου για προτεραιότητα των υδραυλικών στον εμβολιασμό σε σχέση με τον υγιή πληθυσμό της χώρας

κύριε Υπουργέ, 

κύριε Αν.Υπουργέ, 

κύριε Πρόεδρε, 

 

Καταρχάς το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του στον  δύσκολο αγώνα που δίνεται για την αντιμετώπιση της Πανδημίας.

Επιτρέψτε μας, δια της παρούσης επιστολής,  να καταθέσουμε αίτημα για προτεραιότητα των υδραυλικών στον εμβολιασμό, καθώς καθημερινά λόγω της φύσης της δουλειάς (τεχνικές βλάβες , επισκευές κλπ) ερχόμαστε σε επαφή με πολίτες, επισκεπτόμενοι κατοικίες, που χρειάζονται την άμεση αποκατάσταση βλαβών. 

Επίσης, το επάγγελμα του υδραυλικού όπως θα γνωρίζετε βρίσκεται σε άμεση επαφή με το νερό και τα λύματα. 

Ως εκ τούτων, τόσο η καθημερινή αναγκαία επαφή με πολίτες για την αποκατάσταση βλαβών και επισκευών εντός κατοικιών, όσο και η αναπόφευκτη και αναγκαία  χειρονακτική εργασία και επαφή με λύματα, μας καθιστά ευάλωτους έναντι της νόσου COVID -19. 

Με βάση τα προαναφερθέντα και μετά από αίτημα δεκάδων Μελών μας από όλη τη χώρα, ζητούμε : να υπάρξει προτεραιότητα στον εμβολιασμό για το επάγγελμα του υδραυλικού σε σχέση με τον υγιή πληθυσμό. Δεν ζητούμε να υπάρξει προτεραιότητα έναντι των ευπαθών ομάδων, αλλά σε σχέση με τον υγιή πληθυσμό,  που θα  εμβολιάζεται ανά ηλικιακή ομάδα. 

Είναι ανάγκη, ανεξαρτήτως ηλικίας, όσοι αποδεδειγμένα ασκούν επαγγελματική δραστηριότητα σε θερμουδραυλικές εγκαταστάσεις να τους δοθεί προτεραιότητα, προκειμένου να αποφευχθεί υπερμετάδοση και διασπορά της νόσου. 

Με εκτίμηση 

Για το Δ.Σ., 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο Γ. ΓΡΑΜ/ΤΕΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΓΙΑΜΗΣ             ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *