Με επιτυχία συμμετείχε στο 3ο τοπικό εργαστήρι της ADRILINK  η Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών, με θέμα την «Παρουσίαση και καταγραφή των τοπικών προϊόντων και συνταγών της τοπικής γαστρονομίας».

Επρόκειτο για μία προσπάθεια που οργανώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (23/3/2022) στο πλαίσιο της υλοποίησης του έργου με τίτλο «ADRI-LINK – Δίκτυο ερμηνείας τοπίου Αδριατικής” (ακρωνύμιο: ADRILINK), του Προγράμματος Interreg V-Β Πρόγραμμα Αδριατικής – Ιονίου – ADRION 2014 -2020’’, στο οποίο ο Ο.Π.Α.Κ.Π.Α. Δήμου Σερρών συμμετείχε ως εταίρος και η Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Σερρών ως συμβαλλόμενη, μεταξύ άλλων τοπικών φορέων.

Στο 3ο τοπικό εργαστήρι συμμετείχε ο Πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών Χαράλαμπος Τσιλιακούδης, ο Β’ Αντιπρόεδρος Ιωάννης Κουβαλάκης, ο πρώην Πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. Σωτήριος Κοτσαμπάς και πλήθος επαγγελματιών του κλάδου των Σερρών.

Κατά τη διάρκεια της υλοποίησης του εργαστηρίου μπήκε σε εφαρμογή η προώθηση της τοπικής κουζίνας στους χώρους της εστίασης, σε συνδυασμό με το πως η γαστρονομία αναβαθμίζει την ταξιδιωτική εμπειρία.

Ο στόχος του Τοπικού Εργαστηρίου ( Workshop ) ήταν να αποτελέσει για τους παραγωγούς, επιχειρηματίες, chef, σπουδαστές του τουριστικού κλάδου και φορείς μια μοναδική και γόνιμη εμπειρία συνάντησης και γνωριμίας, όπου θα προβληθούν τόσο οι ίδιοι οι παραγωγοί, όσο και τα τοπικά τους προϊόντα, προκειμένου να δημιουργηθούν σχέσεις συνεργασίας και να αναδειχθεί η γαστρονομία των Σερρών.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *