Σε θερμό κλίμα συναδελφικότητας και ανανέωσης που φέρνει η νέα χρονιά το Σωματείο Κουρέων & Κομμωτών Ν. Σερρών συγκέντρωσε το μεσημέρι της Κυριακής (15/1/2023) τα μέλη του σε γνωστό εστιατόριο της πόλης και έκοψε την καθιερωμένη βασιλόπιτα για το καλό του νέου έτους.
Την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών & Εμπόρων Ν. Σερρών εκπροσώπησαν στην εκδήλωση ο Α’ Αντιπρόεδρος Θεοφάνης Καμπούρης και η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας της ΟΕΒΕΣΣ Αργυρώ Δαρνάκα, οι οποίοι ευχήθηκαν στο Σωματείο και στα μέλη του μια επιτυχημένη επαγγελματική χρονιά αλλά και δύναμη και κουράγιο, ώστε να αντεπεξέλθουν στις προκλήσεις των δύσκολων οικονομικών συγκυριών. Παρόντες επίσης ήταν και οι βουλευτές των Σερρών της Ν.Δ. Φωτεινή Αραμπατζή, ο Τάσος Χατζηβασιλείου δια εκπροσώπου του και ο Θεόφιλος Λεονταρίδης και του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος και ο οικονομολόγος Κωνσταντίνος Βέρρος.
Να σημειωθεί πως το Σωματείο Κουρέων Κομμωτών Ν. Σερρών σύντομα θα ανανεώσει το διοικητικό του συμβούλιο, μέσα από τη διαδικασία των εκλογών που έχει οριστεί για την 1η φεβρουαρίου.
Συγκροτημένη πρωτοβουλία των φορέων των Σερρών για το ζήτημα των διοδίων – Κατάθεση κοινού αιτήματος διαλόγου από Επιμελητήριο και Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ
Με γνώμονα την προστασία του εισοδήματος των επαγγελματιών και εργαζομένων και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, το Επιμελητήριο Σερρών και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Σερρών συνεχίζουν τη συστηματική τους δράση για το ζήτημα της αύξησης του κόστους μετακίνησης στον οδικό άξονα Σερρών – Θεσσαλονίκης.
Η πρωτοβουλία, η οποία ξεκίνησε με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ, εξελίχθηκε σε ένα ευρύ μέτωπο συνεργασίας με το σύνολο των θεσμικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών. Στο πλαίσιο αυτό, κατατέθηκε εκ νέου επίσημο αίτημα για τον ορισμό συνάντησης με τη διοίκηση της εταιρίας «Νέα Εγνατία Οδός», τόσο από το Επιμελητήριο Σερρών όσο και από την ΑΔΕΔΥ.
Οι φορείς των Σερρών επιδιώκουν την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου με την εταιρεία διαχείρισης, προκειμένου να εξεταστούν βιώσιμες λύσεις ελάφρυνσης για τους συχνούς χρήστες του οδικού δικτύου. Η πρόταση εστιάζει στη διαμόρφωση ειδικών εκπτωτικών πακέτων και κλιμακωτών χρεώσεων για τους μόνιμους κατοίκους και τις επιχειρήσεις της Π.Ε. Σερρών, αξιοποιώντας τις προβλέψεις του ισχύοντος νομικού πλαισίου .
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιάρας, τόνισε: «Το Επιμελητήριο Σερρών στέκεται αρωγός στην πρωτοβουλία της ΑΔΕΔΥ, καθώς το ζήτημα των διοδίων πλήττει καίρια την ανταγωνιστικότητα των τοπικών επιχειρήσεων και το κόστος παραγωγής. Η συνεργασία των φορέων είναι απαραίτητη για να διεκδικήσουμε δίκαιες ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην τοπική αγορά να αναπνεύσει. Ο διάλογος με τον παραχωρησιούχο είναι το πρώτο και αναγκαίο βήμα για μια αμοιβαία αποδεκτή λύση».
Ο Πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σερρών, Βασίλειος Παπαχρήστου, δήλωσε: «Εργαζόμαστε μεθοδικά από τις αρχές του έτους, επιδιώκοντας τη θεσμική συνεργασία όλων των δυνάμεων του τόπου μας. Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε στη διοίκηση της εταιρείας την πραγματική εικόνα της οικονομικής επιβάρυνσης που υφίστανται οι συμπολίτες μας και να αναζητήσουμε από κοινού λύσεις που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή. Πιστεύουμε στον διάλογο και αναμένουμε την ανταπόκριση της εταιρείας στο αίτημα των φορέων των Σερρών».
Με δελτίο τύπου που εξέδωσαν εχθές Τρίτη, (14/10/2025) οι κρεοπώλες των Σερρών δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους στον αγώνα των Σερραίων κτηνοτρόφων, αναγνωρίζοντας πως το πρόβλημά τους δεν αφορά μεμονωμένα σε έναν κλάδο, αλλά έχει αντίκτυπο σε όλους.
Το Σωματείο Κρεοπωλών Ν. Σερρών συμμετείχε στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας που έλαβαν χώρα εχθές στην πόλη των Σερρών, δια του εκπροσώπου τους και γενικού γραμματέα του σωματείου, κου Μιχαήλ Χατζόπουλου.
Η Καλλιτεχνική Ομάδα του Σωματείου Κουρέων Κομμωτών Ν. Σερρών δέχτηκε με χαρά την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Ν. Σερρών να συμμετάσχει στα δρώμενα της Λευκής Νύχτας στις Σέρρες την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2025 με την υποστήριξή του.
Ομάδα έμπειρων επαγγελματιών στον κλάδο της κομμωτικής θα βρίσκεται στον πεζόδρομο της Π. Κωστοπούλου, στο κέντρο της πόλης και μπροστά στο Επιμελητήριο των Σερρών από τις 21:00 έως και τις 23:00 για να προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ στο κοινό τις υπηρεσίες της, όπως:
Δημιουργικές πλεξίδες
Λαμπερά tinsel στα μαλλιά
Η φετινή Λευκή Νύχτα ας γίνει μια αξέχαστη εμπειρία για όλη την πόλη
Με συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από το κτήριο του Διοικητηρίου των Σερρών (πρώην Νομαρχία) ξεκίνησε σήμερα (1/7/2025) στις Σέρρες η 4ήμερη απεργία των εκπροσώπων του κλάδου του αυτοκινήτου, οι οποίοι αντιδρούν κατά της εφαρμογής του ψηφιακού πελατολογίου οχημάτων.
Επισκευαστές Οχημάτων, Φανοποιοί, Ιδιοκτήτες συνεργείων και πλυντηρίων οχημάτων αντέδρασαν στην άρνηση της κυβέρνησης να δώσει μια εύλογη παράταση, προκειμένου να διορθωθούν οι αδικίες της εφαρμογής του νέου νόμου. Κατέθεσαν ψήφισμα στον Αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο και στη συνέχεια κάνοντας πορεία έφτασαν στο κτήριο της ΔΟΥ Σερρών όπου και εκεί ομάδα αντιπροσώπων κατέθεσε σχετικό ψήφισμα.
Βάσει του ψηφιακού πελατολογίου, οι επιχειρήσεις από σήμερα είναι υποχρεωμένες να εγγράφουν κάθε εργασία που εκτελούν και να αποστέλλουν τα δεδομένα στην ΑΑΔΕ μέσω ψηφιακής πλατφόρμας, με στόχο «την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης».
Η νέα υποχρέωση έρχεται να προστεθεί στο ήδη σύνθετο ψηφιακό οικοσύστημα που περιλαμβάνει τα ηλεκτρονικά βιβλία (myDATA) και το ψηφιακό δελτίο αποστολής, δημιουργώντας, σύμφωνα με τους επαγγελματίες, αθέμιτο ανταγωνισμό εις βάρος όσων δεν έχουν οργανωμένα λογιστήρια και τεχνική υποστήριξη.
“Η οριζόντια επιβολή δίχως διαβούλευση, δεν μπορεί να είναι αποδεκτή από κανέναν”, τονίζουν οι εκπρόσωποι του κλάδου των οχημάτων, προσθέτοντας ότι, σε πολλές περιπτώσεις, το μέτρο είναι ανεφάρμοστο και προκαλεί «ψηφιακή ασφυξία» στους επαγγελματίες, πλήττοντας την επιβίωση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Στο πλευρό των επαγγελματιών σύσσωμο το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΣ, που έδωσε το παρών, αλλά και η ΓΣΕΒΕΕ που προ ημερών εξέδωσε ανακοίνωση στήριξης και στις σημερινές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας εκπροσωπήθηκε από τον Γενικό της Γραμματέα, κο Σωτήριο Κοτσαμπά.
Οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν έως την Παρασκευή 4/7/2025 και αναμένεται να εντατικοποιηθούν το προσεχές διάστημα, αν δεν υπάρξει κάποια εξέλιξη.
Με αφορμή την πλήρη εφαρμογή της ψηφιακή κάρτας εργασίας, η οποία θα λειτουργήσει κανονικά στην ΕΣΤΙΑΣΗ από την 1η Μαρτίου του 2025, ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής & Εστίασης Ν. Σερρών, σε συνεργασία με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Σερρών (ΕΦΕΕ Ν. Σερρών) και το Επιμελητήριο Σερρών καλούν όλους τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης να παρακολουθήσουν την ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο
“ΨΗΦΙΑΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ & ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου και ώρα 18:00 στην αίθουσα του 3ου ορόφου του Επιμελητηρίου των Σερρών.
Η συμμετοχή όλων των εκπροσώπων της Εστίασης κρίνεται επιβεβλημένη προκειμένου να συζητηθούν εκτενώς όλες οι νέες αλλαγές που έρχονται και να λυθούν στο μέγιστο βαθμό οι απορίες των επαγγελματιών που καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
Το απόγευμα της Τρίτης (18/7/2023) και στις εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου των Σερρών μπήκαν οι πρώτες υπογραφές για τη δημιουργία του περιφερειακού γραφείου της Ενιαίας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μηχανημάτων Μοτοσυκλετών (Ε.Ο.Β.Ε.Α.Μ.Μ.) το οποίο θα λειτουργεί με έδρα τις Σέρρες.
Πρόκειται για μία πρωτοβουλία η οποία βρίσκεται σε φάση υλοποίησης τα τελευταία 5 χρόνια και τελικά πήρε σάρκα και οστά το απόγευμα της Τρίτης, με στόχο το γραφείο στις Σέρρες να λειτουργήσει αποκεντρωτικά και να εξυπηρετήσει τις συνδικαλιστικές ανάγκες των Σωματείων της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, από τη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη, μέχρι και την Ροδόπη, αλλά και να ενισχύσει την κεντρική λειτουργία και την εφαρμογή των αποφάσεων του Δ.Σ. της ΕΟΒΕΑΜΜ για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.
Μέσα από τη λειτουργία του περιφερειακού γραφείου θα δίνεται η δυνατότητα της συσσώρευσης της πληροφόρησης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος της κάθε περιφέρειας ξεχωριστά, ενώ παράλληλα με την κατάλληλη προετοιμασία θα ισχυροποιούνται οι πρωτοβάθμιες οργανώσεις που θα απαρτίζουν το περιφερειακό γραφείο, έχοντας πλήρη γνώση για όλα τα νέα ζητήματα που προκύπτουν στον τομέα του αυτοκινήτου.
Μιλώντας για τον εν λόγω εγχείρημα ο Πρόεδρος της ΕΟΒΕΑΜΜ, Αθανάσιος Νικολόπουλος τόνισε πως πλέον υπάρχει η απαραίτητη ωριμότητα και στα πρωτοβάθμια όργανα, αλλά και στην κλαδική Ομοσπονδία, ώστε το εγχείρημα να λειτουργήσει απολύτως επιτυχώς και να ισχυροποιήσει περαιτέρω την οργανωτική δομή της ΕΟΒΕΑΜΜ.
Στο πλευρό της κλαδικής Ομοσπονδίας και οι πρωτοβάθμιες Ενώσεις από Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Σέρρες και Κομοτηνή που με την υπογραφή τους σφράγισαν τη νέα αυτή αρχή και δήλωσαν την αμέριστη στήριξή τους για την επιτυχία του εγχειρήματος. Παρόντες ο Πρόεδρος της Ένωσης Επισκευαστών Οχημάτων Ν. Σερρών, Δημήτριος Κοντός, ο Πρόεδρος του Σωματείου Φανοποιών-Βαφέων Ν. Σερρών Χαράλαμπος Γκουτινόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Αδειούχων Βιοτεχνών Φανοποιών Βαφέων Αυτ/του Φανοποιών Θεσ/νικης, Τηλέμαχος Μαυρίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτ. Συνεργείων Επισκευής αυτ/των & Ελκυστήρων Ν. Ροδόπης, Αθανάσιος Δεμίρης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτ. Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων & Μηχανημάτων Κοζάνης, Ευθύμιος Χασιώτης, ως μέλη που θα απαρτίζουν τη διοικητική επιτροπή του περιφερειακού γραφείου.
Στη σύσκεψη που προηγήθηκε των υπογραφών για τη δημιουργία του γραφείου συμμετείχαν και ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, αλλά και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου των Σερρών, Αθανάσιος Μαλλιαράς, οι οποίοι έμπρακτα στήριξαν τη νέα αυτή προσπάθεια, δίνοντας λύση στο ζήτημα της έδρας του γραφείου. Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ δεσμεύτηκε πως θα παραχωρήσει χώρο στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου για να στεγαστεί προσωρινά το γραφείο και μετέπειτα, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες στο εκθεσιακό κέντρο “ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΓΚΛΑΣ” έκανε λόγο για μόνιμη παραχώρηση χώρου εντός του στρατοπέδου. Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος υποσχέθηκε την παραχώρηση της αίθουσας “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ” όταν υπάρχει ανάγκη για τις συνεδριάσεις της επιτροπής του γραφείου.
Θερμές ευχές για ένα καλό ξεκίνημα, αλλά και την προτροπή στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις να δουλέψουν πλέον ακόμη πιο σκληρά για να στηρίξουν και τη νέα αυτή προσπάθεια, αλλά και την κλαδική τους Ομοσπονδία μετέφερε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήριος Κοτσαμπάς, που ήταν επίσης παρών στη σύσκεψη και έκανε λόγο για μία εξαιρετική πρωτοβουλία που θέτει τις Σέρρες στο επίκεντρο των συνδικαλιστικών εξελίξεων και πιο κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.
Τον προστάτη τους Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο τίμησαν ανήμερα του εορτασμού του, την Δευτέρα (8/5/2023) τα μέλη του Συνδέσμου Εγκαταστάσεων Υδραυλικών, Θερμικών Φυσικού Αερίου, Κλιματιστικών & Λευκοσιδηρουργικών ‘Έργων Ν. Σερρών «Η ΟΜΟΝΟΙΑ».
Η εορταστική ημέρα ξεκίνησε για τους υδραυλικούς των Σερρών από νωρίς το πρωί, με συμμετοχή στη θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Ιωάννη του Θεολόγου στην Άνω Καμενίκια Σερρών.
Αργότερα τα μέλη του Συνδέσμου συγκεντρώθηκαν σε γνωστό οικογενειακό κέντρο εστίασης στον Άγιο Ιωάννη Σερρών, όπου και συμμετείχαν σε πλούσιο γεύμα, ανταλλάσσοντας ευχές και θέτοντας νέα θεμέλια για το μέλλον του κλάδου τους.
Το παρών στην εορταστική εκδήλωση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών, Παναγιώτης Σπυρόπουλος, ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Κατιρτζόγλου, ο Πρόεδρος της ΟΒΥΕ και Γενικός Γραμματέας της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Βαργιάμης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ, Αλέξανδρος Χαλκιόπουλος, ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήριος Κοτσαμπάς και ο υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. Κωνσταντίνος Βέρρος.
Στις Σέρρες βρέθηκε την Κυριακή 9 Απριλίου 2023 ο Πρόεδρος της ΠΟΒΑΣ, κος Θεόφιλος Παγιάτης, προκειμένου να παραστεί στην αποφοίτηση των συναδέλφων κατασκευαστών του εκπαιδευτικού προγράμματος της Architectural Aluminium Academy (ΑΑΑ), που πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 7, 8, και 9 Απριλίου, με πρωτοβουλία του τοπικού Σωματείου Μεταλλικών Κατασκευών Ν. Σερρών, “Ο Ήφαιστος”. Πρόκειται για μία προσπάθεια που εντάσσεται στο συνεχιζόμενο πρόγραμμα δράσεων του Σωματείου, με στόχο την επιμόρφωση και συνεχή εξειδίκευση των μελών του.
Ακολούθως, ο Πρόεδρος και ο επιστημονικός συνεργάτης της ΠΟΒΑΣ Δρ. Στέλιος Λαμπρακόπουλος συναντήθηκαν με το προεδρείο του Σωματείου Μεταλλικών Κατασκευών Ν. Σερρών, με το οποίο και συζήτησαν για θέματα που απασχολούν τους συνάδελφους κατασκευαστές της ευρύτερης περιοχής. Αποφασίστηκαν δε και συγκεκριμένες συνέργειες, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνάδελφοι για θέματα που αφορούν στις συγκολλήσεις, καθώς και στο Σύστημα Ελέγχου Παραγωγής – ΠΟΒΑΣ FPC.
Τα προγράμματα εκπαίδευσης των κατασκευαστών πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της ΠΟΒΑΣ, η οποία έχει αναλάβει την επιστημονική επιμέλεια και εποπτεία, με στόχο την ουσιαστική κατάρτιση των κατασκευαστών αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου.
Την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτά τους έκοψαν το βράδυ της Δευτέρας (20/2/2023) τα μέλη του Σωματείου των Υδραυλικών Ν. Σερρών, τα οποία συγκεντρώθηκαν στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου των Σερρών, προκειμένου να πραγματοποιήσουν παράλληλα και τις εργασίες της ετήσιας Γενικής τους Συνέλευσης.
Οι εργασίες της Γενικής Συνέλευσης ξεκίνησαν με τη συγκρότηση του προεδρείου και κατόπιν την παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού 2022, από τον ταμία, κο Αθανάσιο Πανταζή, ο οποίος και εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Σωματείου, κος Χρύσανθος Φωτιάδης, ο οποίος απευθυνόμενος στο σώμα έκανε τον διοικητικό απολογισμό του 2022, αναφερόμενος συνολικά στις δράσεις του σωματείου για όλο το προηγούμενο έτος. Μεταξύ αυτών, η συμμετοχή σε εκδρομές εκπαιδευτικού χαρακτήρα για τα μέλη, οι συναντήσεις με φορείς της αυτοδιοίκησης για την πορεία του αγωγού του φυσικού αερίου η φιλοξενία στις Σέρρες των μελών του Δ.Σ. της κλαδικής του Ομοσπονδίας, ΟΒΥΕ, για την πραγματοποίηση του διοικητικού τους συμβουλίου, η ενίσχυση του σωματείου με εγγραφές νέων μελών, αλλά και οι εν γένει δράσεις από πλευράς του σωματείου για την στήριξη του κλάδου των υδραυλικών. Μετά και τον διοικητικό απολογισμό, ο οποίος και επίσης εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα ακολούθησε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για τα μέλη του σωματείου.
Τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί ήταν τα μέλη Θανάσης Δούκας και Θανάσης Νανιόπουλος, αλλά και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήριος Κοτσαμπάς, ο οποίος ως φιλοξενούμενος κλήθηκε να παρακολουθήσει τις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης, μαζί και με τον Αντιπρόεδρο του Επιμελητηρίου, Μάκη Τενεκετζή.
Την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους συγκεντρώθηκαν για να κόψουν μετά από πολλά χρόνια και πάλι οι παντοπώλες των Σερρών σε γνωστό εστιατόριο της πόλης, το μεσημέρι της Κυριακής (19/2/2023).
Παλαιοί και νέοι συνδικαλιστές του κλάδου κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συνέφαγαν, ευχόμενοι για το νέο έτος, αλλά κυρίως για την ορθή εφεξής πορεία του Σωματείου, που ήταν ανενεργό εδώ και 9 χρόνια. Την ΟΕΒΕΣΣ εκπροσώπησε η Αναπληρώτρια Γενική Γραμματέας, Αργυρώ Δαρνάκα, η οποία ευχήθηκε καλούς αγώνες και έδωσε τη διαβεβαίωση πως η Ομοσπονδία θα είναι πάντα στο πλευρό των επαγγελματιών, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις τους.
Να σημειωθεί πως το Σωματείο των Παντοπωλών επανενεργοποιήθηκε με απόφαση των υπαρχόντων μελών, που πριν λίγο καιρό κίνησαν διαδικασίες για να ορίσουν προσωρινή διοίκηση και να προχωρήσουν και πάλι σε εκλογές, στηρίζοντας το Σωματείο τους, που είναι από τα παλαιότερα του Νομού και της ΟΕΒΕΣΣ.
Οι εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή (12/2/2023) ανέδειξαν το παρακάτω Δ.Σ. και αντιπροσώπους στην ΟΕΒΕΣΣ:
Μέσα σε κλίμα σύμπνοιας και συνδικαλιστικής αλληλεγγύης τα μέλη του Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΣ συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας (13/2/2023) στον 3ο όροφο του Επιμελητηρίου των Σερρών και αφού ολοκλήρωσαν τις εργασίες της πρώτης συνεδρίασης του Δ.Σ. για το 2023 έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτά τους.
Συγκινημένος ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΣ, Σωτήριος Κοτσαμπάς απευθύνθηκε στα μέλη της Ομοσπονδίας και τους ευχαρίστησε όλους για τη συμβολή τους στο συλλογικό έργο της ΟΕΒΕΣΣ μέχρι και σήμερα, τονίζοντας ωστόσο παράλληλα πως το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαιτέρως δύσκολο για τους επαγγελματίες, οι οποίοι μετά από την οικονομική και υγειονομική κρίση πλέον έρχονται και αντιμέτωποι με τη λαίλαπα της ενεργειακής.
Ζήτησε από τα μέλη της Ομοσπονδίας υπομονή, σθένος, συμμετοχή και πάνω απ’ όλα κατάθεση ιδεών και προτάσεων, ώστε συλλογικά οι κλάδοι που εκπροσωπούνται από την ΟΕΒΕΣΣ να τύχουν της συνδικαλιστικής εκπροσώπησης και της προάσπισης των δικαιωμάτων που τους αξίζει.
Τις ευλογίες του για το μέλλον της Ομοσπονδίας έδωσε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητρόπολης Σερρών & Νιγρίτης, πατήρ Θωμάς Τσιάγγας, ο οποίος ανέλαβε να τελέσει και τον αγιασμό.
Το παρών στην κοπή πίτας της ΟΕΒΕΣΣ έδωσε ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Λευτέρης Αβραμάκης, εκπρόσωπος από το γραφείο του Βουλευτή Σερρών της Ν.Δ. Τάσου Χατζηβασιλείου, εκπρόσωποι από το ΕΒΕΣ, ο Γενικός Γραμματέας Γιώργος Ταϊρης και ο Α΄ Αντιπρόεδρος Μάκης Τενεκετζής, ως εκπρόσωπος από τον Δήμο Σερρών ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Ταϊρης, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας) Θεολόγης Βενέτης, η Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ν. Σερρών Σύλβια Νησιούδη, ο Πρόεδρος του Σωματείου Μπουγατσοποιών – Ζαχαροπλαστών Ν. Σερρών, Προκόπης Καζακίδης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ηράκλειας Νίκος Βάκας και από το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και ΚΕΚ ΓΣΕΒΕΕ, ως επίσημοι προσκεκλημένοι της Ομοσπονδίας η κα Ελένη Τεζαψίδου, μέλος του Δ.Σ. του ΙΜΕ – ΓΣΕΒΕΕ και υπεύθυνη Παραρτήματος Κεντρικής Μακεδονίας, ο κος Μάριος Παπαδόπουλος, υπεύθυνος παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΙΜΕ/ΚΕΚ – ΓΣΕΒΕΕ και ο Βασίλης Σιωμάδης, Προϊστάμενος του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του ΙΜΕ/ΚΕΚ – ΓΣΕΒΕΕ.
Μετά τη λήξη της συνεδρίασης ακολούθησε ενημέρωση από τα μέλη του ΙΜΕ-ΓΣΕΒΕΕ προς την Ομοσπονδία και όλους τους παρευρισκομένους, ως προς τη βέλτιστη αξιοποίηση των εργαλείων που προσφέρει το ερευνητικό ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ για την ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων που φέρουν τα τοπικά προϊόντα, όπως είναι ο ακανές ή το λουκάνικο Τζουμαγιάς.
Τυχερή της βραδιάς ήταν η Πρόεδρος της Ένωσης Φοροτεχνικών Ν. Σερρών, Σύλβια Νησιούδη, η οποία έτυχε το φλουρί. Ακολούθησε γεύμα προς τιμήν προσκεκλημένων και παρευρισκομένων στο εστιατόριο CITIZEN.