Τηλεδιάσκεψη με στελέχη της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας(Γ.Γ.Β) του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων με επικεφαλής τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης τεχνικών επαγγελμάτων και Ασφάλειας εγκαταστάσεων κ. Γιώργο Φρυσαλάκη και της ΟΒΥΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο του Δ.Σ.,κ. Δημήτρη Βαργιάμη, πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2021.
Στη τηλεδιάσκεψη από τη Γ.Γ.Β, επίσης συμμετείχαν οι κκ. Χρυσούλα Χριστάνα και Δήμητρα Άρχοντα,  και ο κ. Γιώργος Ρασσιάς, ενώ,  από την πλευρά της ΟΒΥΕ συμμετείχαν εκτός του προέδρου κ. Δημητρίου Βαργιάμη, ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος, ο Γ. Γραμματέας κ. Μιχάλης Κατσαρός και από το διοικητικό στελεχιακό προσωπικό ο κ. Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Γ.Γ.Β και είχε ως θέμα συζήτησης την επικαιροποίηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου Π.Δ. 112/2012 ΦΕΚ 197Α,  που εκδόθηκε σε εφαρμογή του ν.3982/11 & ν. 3844/2010.

Η τηλεδιάσκεψη διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα αναπτύχθηκε διάλογος όσον αφορά σε διατάξεις  του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου που χρήζουν ρύθμισης.

Από την πλευρά της Γ.Γ.Β, ο κ. Γιώργος Φρυσαλάκης, ανέφερε ότι η συζήτηση αυτή γίνεται-  και θα υπάρξουν και άλλες-  προκειμένου να υπάρξουν  ουσιαστικές ρυθμίσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

 

Η ΟΒΥΕ, και ειδικότερα ο επικεφαλής – πρόεδρος κ. Δημήτρης Βαργιάμης,  επεσήμανε την ανάγκη επικαιροποίησης του ΠΔ 112/2012 ιδιαίτερα στο κομμάτι της σύνδεσης της εκπαίδευσης με τη τεχνική  νομοθεσία, της τεκμηρίωσης προϋπηρεσίας, της   θεώρησης των αδειών και την ανάγκη αποσαφήνισης σχετικών διατάξεων και της ΥΔΚΕ,  που όπως τόνισε, πρέπει να αποτελέσει ενιαίο έντυπο προκειμένου να διασφαλίζονται οι καταναλωτές και η δημόσια υγεία, ενώ, παράλληλα ανέπτυξε και άλλα σχετικά και ουσιαστικά ζητήματα που προκύπτουν καθημερινά στον κλάδο από τη μη ορθή εφαρμογή διατάξεων του ΠΔ και  κοινοποιούνται στην Ομοσπονδία από μέλη της συνδέσμους υδραυλικών της χώρας.

 

Στο ίδιο επίπεδο κινήθηκε και Ο Α’ Αντιπρόεδρος κ. Ιορδάνης Παπαδόπουλος υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσες πρωτοβουλίες όσον αφορά στην παράνομη επαγγελματική δραστηριότητα και την ΥΔΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι τα αιτήματα του κλάδου στοχεύουν σε καλή ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίας και στη διασφάλιση των καταναλωτών.

 

Από την πλευρά του ο Γ. Γραμματέας της ΟΒΥΕ, κ Μιχάλης Κατσαρός στάθηκε στο εξεταστικό κομμάτι υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται αλλαγές στην ύλη και να δοθεί βάση στο πρακτικό κομμάτι.

 

Την τηλεδιάσκεψη έκλεισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης τεχνικών επαγγελμάτων κ . Γιώργος Φυρσαλάκης  με την επισήμανση ότι θα υπάρξει συνεχής συνεργασία για την καλύτερη επίλυση των θεμάτων που σχετίζονται με την ισχύουσα νομοθεσία .

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *